2009-06-22

SAY SHEEP CHEAP - CHEAP LAMM!

Uffe Lundells liveplatta ”Natten hade varit mild och öm” från 77 passade inte så bra när kylan kröp ner mot nollan och kondensen droppade som spön i ansiktet.

Sovsäcken var som vanligt för tunn och liggunderlaget hårt men vi överlevde så "Alive!" med KISS från 75 var mer träffande.

Apropå musik! Peter hade vid något tillfälle berättat att en säckpipa skulle dra igång i gryningen. Vi trodde honom inte riktigt men 05:00 gick helvetet löst i dalen. Lag V flög (nåja flög var att ta i, ålade stelt är mer sanningsenligt) upp ur sovsäckarna och fick se en kiltklädd snubbe stå på andra sidan ån och bröla.
Det tog exakt V minuter för kameramannen att kliva i skorna och få fatt på fotoutrustningen. Klockan 05:05 knäpptes ett par bilder och en film på Mr MacBagpiper när han tog en tur genom tältlägret så att verkligen INGEN skulle försova sig. Säckpipa live rockar fett!
Det normalskotska vädret var onormaltoskotskt för även denna dag var himlen klarblå. Solen nådde inte ner i tältlägret ännu så morgonbestyren genomfördes något stelt och huttrande men när den frystorkade pastan sköljdes ner med varm sportdryck började lederna vakna.

Första jaktstart var 06:00 men team V skulle få vänta 56 minuter och team II ytterligare 29 minuter innan det var dags att klättra. Tomas och Peter stod inte ut så länge så de lämnade in sin jaktstartsnummerlapp 15 och bytte till sig en minutstart vid 06:30.
Solen nådde till slut ner i lägret och då vaknade kropparna allt mer. Tält veks, sovsäckar rullades och utrustning packades. Just som Tomas och Peter startade tryckte det på därbak. Ett toabesök kändes nödvändigt men för få bajamajor gjorde att kön var monumental. En busklös hed tog bort alternativet naturtoalett och att skita i pissoardiket lockade inte. Att göra ”tvåan” fick helt enkelt vänta till fjället så vi begav oss mot starten.
Utgångsläget i jaktstarten var inte det bästa. Vi hade drygt 5 minuter till laget framför men bara 15 sekunder bak. Dessutom fanns ytterligare 3 lag inom 7 minuter bakom oss. Vi spånade därför om att bara rita i ettan, sticka direkt och sen ta banan kontroll för kontroll. Till slut valde vi det "gamla" (från igår) klassiska sättet att rita i allting på en gång. Dessvärre blev det inte så bra för...
Pälles dag två på Funbeat
LAMM dag II, jaktstart 06:55, startade en knapp timma efter ledarna. Banan var 23 km fågelvägen och hade ca 1700 höjdmeter. Vi missade ettan med 15 min men sen gick det skitbra. Bra ork och bra orientering gjorde att vi plockade två platser och tappade en. Gick ut som 7:a så vi kom alltså 6:a totalt. På väg till näst sista sprang vi om Emil och Fredrik som gick ut som 5:a. Därmed blev vi bästa svenska lag :-) Var fyra på etappen bara 28 min efter de där bergsässen som vann. Bra fan!

Jonas dag två på Funbeat
LAMM Dag2: Efter bra mat och dryck i nattlägret var man tokladdad inför dag2 som man aldrig tidigare fått uppleva av olika anledningar. Målet var inställt att bli bästa svenska lag. Nu började det mindre bra med felinritning och felstyrning mot ettan och vi kände paniken komma när elvorna dök upp innan vi hittat ettan. Från ettan gick det sedan som på räls, kände mig superstark både uppför och nedför (alltid nedför :) den enda plumpen från min sida var väl intaget av födan igen mot toppen av 4:an, för lite energi innebar en minidipp på ca 3-5min, måste lära mig. Upp mot fyran såg vi Emil och Fredrik som var bästa svenska lag efter dag 1 vila och fick ännu mer energi. Vi var ganska snart ikapp och gick ifrån relativt enkelt. Stort, stort Cred till Pälle som lotsade mig igenom äventyret och bröt förbannelsen! 4:e gången gillt! Pelle (Pälle reds anmärkning) du är min hjälte!

Nu är det bara efterbestyren kvar…

Inga kommentarer: