2009-08-05

FANCYBRIDGEHILLTRÄNING

Tre höjdmetersugna killar träffades vid nedre/inre parkeringen exakt på utsatt tid. Händer skakades, skor knöts, ryggsäckar sattes på, bilar låstes och vader stretchades innan vi började försiktigt med en promenad ner mot backen.

För Magnus och Pälle var Flottsbrobacken ny (åtminstone för backträning). Krister förklarade hur hans upplägg brukar vara. "Rätt upp här bara åsså ner i backen till höger". Vi satte dosen till 10 gånger x 103 höjdmeter och drog igång.

Det bar av uppför, uppför, uppför längs sittliften(!), (för att vara Stockholm e ju det unikt) och på toppen trycktes klockan av för att få varvtider. På andra varvet kom vi fram till att Flottsbro är klart bättre än Bajenbacken eftersom den både är längre, högre och har bättre lutning (inte extrembrant). Som grädde på moset var gräsmattan välansad och underlaget lagom mjukt.

Uppför höll vi jämna steg men utför krossade Mange då han satte iväg som värsta Piteå Elit SK-juniorgalningen. Han har uppenbarligen ingen inbyggd broms utan släpper alla hämningar och flyger iväg utför. Krister och Pälle tyckte att de körde fortare och mer galet än vanligt men var ändå hopplöst efter nere på bromsplanen.

Några kids i backen blev imponerade över hur snabba vi var utför. Själva tyckte vi att de kunde vara imponerade över hur snabba vi var uppför men de fattade inte vad vi menade.

För egen del kändes det enormt mycket bättre än under söndagens Bajenbackelöpning. Benen var hyffsat pigga och pumpen fungerade som den skulle men framåt sjunde uppförsbacken började det gnissla lite i maskineriet. Fast då var det ju bara tre kvar så...

I sista uppförsbacken blev det som vanligt (såklart!) prestige. Alla tre låg lika, Pälle ökade i branten, Mange och Krister tappade, men bara lite, Mange kom tillbaks, Krister andades tungt, Pälle ökade och trodde "segern" var klar men när det var 50 meter kvar kom Krister som skjuten ur en kanon och segade sig förbi och "vann".

Uppe på toppen för sista gången pustade vi ut och tog kort innan det blev nerjoggning utför backen och promenad upp till bilarna. Ett riktigt bra backpass på 1014 höjdmeter enligt GPS och 1030 enligt pistkartan. Snabbaste varvet (upp och ner) var 7:10 och långsammaste 8:30. Totalt höll vi på i 1:21. FÄNX GUBBS!

1 kommentar:

Rocker sa...

Efter fem vändor ville jag ta en längre andningspaus uppe på toppen. Men det törs man ju inte ens antyda när det är gruppträning, så det var bara att bita ihop!

Riktigt bra varvtider, helt tack vare snabb utförslöpning!

/Krister