2009-11-19

B-IX

Axeln börjar bli bättre och suget på löpning komma tillbaks men jag är inte riktigt där ännu så jag tänkte stilla abstinensen med en tillbakablick. Som Tor redan berättat började team IX med karta B så vi börjar där:

Starten gick och tillsammans med några 16-åringar och Sjökorna styrde vi söderut mot kontroll 11. Kidsen tog täten men när de på typiskt juniormaner blev osäkra efter tunneln gled rutinerade team IX om och stämplade först. Eftersom det bara tog 5:12 och kontroll 11 låg närmast Haschhuset borde vi därmed varit i ledningen för hela Rogainingen där. Skickligt fan!

Vi mötte några lag på tillbakavägen ut till stigen och styrde söderut mot 12. Genade över halvöppna marken men fastnade på den översvämmade bäcken och fick bada. Uppför styrde vi snett höger och stämplade därför bara som typ trea. Inte lika skickligt!

På långsträckan blev det högervägval. Undrar varför vi inte tog 16 före 13 när vi var så nära men det var väl för att det inte ingick i ursprungligsplanen? Dumt! Hade vi gjort det kunde vi kört väg direkt från 13 till 22. Det är lätt att vara efterklok! Eftersom vi inte var förkloka går vi nu tillbaks till färden mot kontroll 13. Vi hoppade av stigen och slutet av sträckan var blöt, blötare, blötast. Efter 13 körde vi runt till 16 körde och det gick bra.

Till 22 var det stig hela vägen och nu började vi komma in i Rogaininglunken. Inga lag framför och inga lag bakom. Höll reda på stigarna, ett tag... missade stigen upp på berget och hamnade på hygget. Ingen bom men onödigt och oskickligt. Vid kontrollen mötte vi några som tagit vänstervarv.

Den korta sträckan till 24 gick kanon, över stigen, under kraftledningen, röset, höjden, sänkan till höger, sankmarken till vänster, titta skärmen. 1:50 blev dagens kortaste sträcktid!

På långsträckan till 21 skulle vi utanför kartan så det blev till att vända till stora kartan som var ytterst diffus. Fram med kompassen och rätt på bara. Skog blev grönområde blev blöt, blötare, blötast sankmarkshygge men till slut kom vi till tunneln. För att inte bli ännu mer blöta så körde vi stig runt sista biten. 14:13 på sträckan var väl lite lång tid men sträckan var lång och blöt så det blir godkänt.

Till 14 var det stig, väg, stig, sprang förbi en bikekontroll, mer stig och slutligen vår kontroll. Inte svårt men det tog ändå 6:46, Rogainingtempo!

Om 16 finns det inte mycket mer att säga än att vi mötte några 16-åringar som tagit kontrollen och sprang åt andra hållet. Vi lämnade B-kartan och stretade vidare mot Rudans Gård...

Inga kommentarer: