2009-11-24

VECKANS ROCKRUNNER V48 - IRONMAN

Till Veckans Rockrunner vecka 48 utses ingen mindre än Ironman, den mytomspunna triathlontävlingen med 3,8 km simning, 180 km cykel och 42 km löpning.

Om pusselbitarna faller på plats skulle det vara riktigt roligt att någon gång genomföra detta.

Utnämningen grundar sig framför allt på den nyss avslutade Deca Ironman, som avgjordes i Mexico. Sverige hade två deltagare på detta smått vansinniga lopp. Deca Ironman innebär att man gör en Ironman per dag i tio dagar. 10 st! Dessutom var det tydligen inte roligare än att simningen avgjordes i 50 meters bassäng, vilket blir många vändningar på 3,8 km * 10 dagar, cykelbanan var ca 2 km, vilket blir 93 varv per dag och löpningen var 1,8 km, vilket blir 22 varv per dag. Krävs förmodligen en hel del pannben för att genomföra detta. Svenskarna Greger Sundin och Kari Martens slutade som sexa och sjua, på totalt runt 150 timmar. Hatten av för dem. Och Kari Martens planerar redan för att om två år göra en dubbel Deca Ironman…

I övrigt vad gäller Ironman kan man ju inte ignorera Ozzy Osbournes psykedeliska mästerverk från plattan Paranoid 1970.






Och dessutom har vi Marvel Comics brottsbekämpare Iron Man, som rullade på biograferna 2008 och med en uppföljare på gång till 2010.











Och flickvän till Ironman är väl antagligen

2 kommentarer:

Pälle sa...

och med sitt första inlägg på sajten sätter Rocker ribban på världsrekordhöjd på en gång.

Text 5+
Bilder PLUS film 5+
Timing 5+
Hårdhet 6+

Världsklass fan!

juthberg sa...

Instämmer! Ozzy de e riktig rock de!