2009-12-16

RBT Lucia Edition 2009


Rogers Bergstävling, eller kort och gott RBT, Lucia Edition anno 2009 avlöptes torsdagen den 10 december i Hammarbybacken. Det hörs ju på namnet att en bergstävling är för roligt för att missa, men det var faktiskt bra många år sedan jag senast körde denna. 2003 hade jag tagit med mig fru och relativt litet barn, som stod och frös på toppen av backen (efter detta har dom kategoriskt vägrat att följa med på några evenemang).

Värmde upp genom att cykla ner till backen i god tid innan start. Därefter blev det till att knata upp på toppen för att anmäla sig, innan det var dags att gå ner till botten av backen för starten. Träffade Bernie från Team Rockrunners VII vid anmälan, som hade mailat mig om loppet några veckor tidigare (och vilket jag därefter helt hade glömt bort). Anmälningsavgiften var som vanligt beskedliga noll kronor, med egen medtagen nummerlapp.


Starten gick något efter kl 18, och det var bara att börja beta av dom sex stigningarna uppför backen. Nick Barrable från Ravinen visade hur riktiga brittiska bergslöpare springer - nämligen i shorts och ruskigt fort. Han varvade mig efter kanske halva loppet, för att sluta tvåa, knappt slagen av en annan Ravinen-löpare. Själv positionerade jag mig någonstans i mitten av fältet, och körde backen i Bamm-style. Gick det mesta uppför, med ryggsäck på ryggen, och försökte springa på nerför och på platten. Tappade kanske mot någon löpare under loppet, och tog mig förbi någon annan. Tyckte att jag låg på så hårt som jag kunde, utan att spränga mig. Efter en fin spurt i sista stigningen kom jag i mål med tiden 56.13 som femtonde man, och var rejält trött. Slutade på den övre halvan av startfältet, och lyckades hålla undan från att bli varvad av Bernie, som slutade på en finfin femte plats.

5 kommentarer:

Tomas sa...

Bra jobbat Krister, bra att någon av oss håller upp fanan högt på H-backen :)

Pälle sa...

Dåligt att det ska ta tre dagar att få en kommentar...

Dåligt att kommentaren är intern...

Dåligt att VR ännu inte är utsedd...

Dåligt...

Vaddå ja ä inte bitter.

MVH Tony Rickardsson

PS Bra att ja är i Låfsdalen å bra att det inte är mer än minus mindre än 10 djävla grader ute å ja ska ut å slira i morn :-D

Krister sa...

Det är kul med alla kommentarer!

Bli inte allt för bitter, Tony, även om det saknas en och annan VR ;-)

Tomas sa...

Jag kan ju för ihelvete inte lägga upp filmer på denna site, ska det bli en VVR idag så får ni fixa så denna Blogger sida kan görs denna funktionen. Filen är ju för i helvete en AVI fil precis som de säger att det ska vara å den är inte större än 100mb.

Skit site :(

Pälle sa...

Jag kan ladda upp filmer...