2010-01-21

Ur Led Är Axeln del 2

Ja säga vad man vill men axlar är inte att leka med. Min axel har åkt ur led nu 3 gånger sedan curlingspelet i Solna med jobbet i oktober. Då med lite för mycket öl i kroppen och ett fall på isen. Den gången drog jag den i rätt läge direkt på isen. Ont gjorde det men alkoholen dämpade smärtan bra.

Andra gången var som sagt i knappliften i hundfjället som ni redan vet. Då kom jag till sjukavdelningen för att få hjälp men det räckte med att sätta sig på en stol så gled axeln på plats av sig själv, tack och lov.

Tredje gången var nu i natt! Jag vaknade av att den gick ur led när jag skulle byta liggställning. Jag kan inte beskriva smärtan men jag tjippade efter luft och kunde inte röra mig ur fläcken då det gjorde så in i HELVETES ont. Men jag tog mod till mig och satte mig upp vilket resulterade i att armen stod rakt upp konstigt nog. Jag höll fan på att svimma kan jag lova.
När jag satt där med armen rakt upp pekandes mot taket så tog jag bara tag i den och drog ner den och det gjorde ännu ondare. Jag var ytterst nära att svimma och blev illamåendes troligen av chocken.

Där satt jag nu med en axel i läge men knappt någon luft och kallsvättades och var ytterst nära att svimma. Men det kunde jag ju inte göra, bredvid mig låg min son Malte och sov och där nere låg Caroline med dottern på 6månader och sov.

Det var bara att rida ut smärtan och efter kanske 15-20min så kunde jag ta mig stapplande ned för trappan för att ta 2st 500mg Alvedon för att lindra smärtan.

Resten av natten blev sovandes på rygg med armen fixerad intill kroppen.
Så här ont i axeln har jag inte haft sedan den för första gången åkte ur för 11 år sedan, sen dess har den vart ur säkert 12-13 gånger. Men den senaste tar fan priset av smärta.

Idag ringer jag Danderyd och frågar när operationstiden blir fastställd. Trött på det här nu, ska man fan inte kunna sova utan att den går ur led?

7 kommentarer:

Johan sa...

Ajaj, lider med dig!
Krya på dig!

Tomas sa...

Ja ont gjorde det, men jag mår bra nu. Ringde Danderyd i dag å det bara "Oj, oj,oj, oj Inte bra alls det här. Vi ska boka in en tid omgående"
Så snart e man sjukskriven minst 1 månad. Men sen så ska väl kroppen få sig rejäl träning :)

Pälle sa...

Annars kan jag lära dig lite styrketräning. Men nä det räcker nog bara för axlar ur led på asfalt i uppförsbacke. När den går ur led i sängen och i knappliften har det nog gått för långt :-(

Lycka till!

Ivve sa...

Krya på dig
Hoppas du får tid snabbt!
Kan dom ta fotleden samtidigt? :o)

Tomas sa...

Haha, ja kanske man ska fråga. Igår på träningspasset vrickade jag foten 2 gånger....

Krister sa...

Krya på dig, och hoppas att en operation kan få ordning på lederna. Både foten och axeln verkar ju något opålitliga.

Pälle sa...

Passa på att operera ärschlet när du ändå är igång. Sy igen hålet så det blir lite mindre fisande ;-)