2010-03-28

Ursvik Ultra sträcka 4

Dags att återigen köra stafett på UU. Senast det begav sig var för sju år sedan, vilket då gav en seger! Anmälde mig till sträcka fyra, mest för att nån måste ju köra den också. Funderade och funderade i klass med professor Balthazar för att räkna ut när jag skulle gå upp... 70 minuter per varv var utgångspunkten, i bästa fall, och i så fall skulle jag starta halv fyra. Vilket dock var halv fem, eftersom klockan dagen till ära skulle ställas fram en timme. Ställde väckarklockan på tjugo över två, men det klockslaget finns ju egentligen inte. För att vara på den säkra sidan ställde jag därför tre klockor. Två av dom var ointelligenta nog för att inte ställa om sig själva, och ringde därför som beräknat. Min Garmin GPS ställde dock om sig själv, och fick därför för sig att köra alarmet kl tjugo över ett. Ska man käka frukost halv tre på morgonen? Det fick bli en macka och en risifrutti innan jag åkte ut till Ursvik.

Hade telefonkontakt med Pälle på vägen ut, som glädjande kunde berätta att Rockrunners var i ledning efter 80 + 87 minuter. Räknade om min egen starttid till runt kl fyra (eller fem). Fick därför sitta i bilen och häcka ett tag på parkeringen, för att hålla mig undan duggregnet.

Såg ett antal löpare passera, i övrigt var det ganska dött. Tor kom i bra fart, stämplade och räckte över nummerlappen. (Är det jag som har grov bringa, eller satt nummerlappen lika tight på er andra???) Sladdade ut på spåret, som var snötäckt i stort sett hela slingan. Hasade väl till åt ena eller andra hållet på varje steg, men tyckte ändå att ol-dubbarna gav bra grepp. Gnetade på i mörkret, som senare förbyttes i morgonljus. Tyckte tempot kändes skapligt, och sprang förbi ett tjugotal kämpar i soloklassen. Är därför något besviken på tiden 92 minuter, sprang ju snabbare för sju år sedan, trots att jag då körde sträcka två och sträcka tre. Skyller på underlaget, och att jag inte laddat något särskilt för loppet. Hade varit seg hela dagen efter morgonens simning och löpning i våtdräkt, och somnade på Draktränaren på bio.

Stämplade och gav Jonas nummerlappen, för att byta om till torra kläder och sedan åka hem. Tog en dusch och en fika, men det kändes lite corny att gå och lägga sig igen vid sju/åtta på morgonen. Satt därför och kolla på Biggest looser (kvalitets-tv), innan jag gick och la mig. Familjen sov lika sött som när jag hade gått upp fem timmar tidigare.

3 kommentarer:

Anders sa...

Härligt. Måste varit tufft med snö hela vägen. Ö till Ö?

Anders

Krister sa...

Tack. Det räckte helt klart med ett varv.

Nope, blir nog inget Ö till ö, i alla fall inte i år. Och efter att ha börjat testa simning, och även sprungit nån kilometer i våtdräkt, börjar man förstå vidden av utmaningen. Men vi har redan, halvt på skämt och halvt på allvar, snackat om att köra 2011. I år blir det Bamm, igen, och en del simning och löpning med våtdräkt, för att få en försmak av vad som kanske väntar 2011.

/Krister

Anders sa...

Överskatta inte ö till ö. Du och någon av dina rockrunnerpolare klarar det:)

Lycka till på BAMM!

/Anders