2010-04-25

Munkastigen 2010

Dags för årets första tävling "Munkastigen". Klockan mätte 06:12 på lördagsmorgonen när Passaten styrde mot Laxå eller var det mot fjälls? (se bild) Vid Södertälje var det nämligen vinter, 5cm snö och så var det hela vägen till Örebro. Vinterdäcken hade vart att föredra! Nåja strax efter Örebro var det strålande solsken och barmark.

Efter bussning till starten i Olshammar var det då dags. Starten började ganska lungt i ca 2km. därefter gick det fort. Robert Rundqvist Kvarnbyns Löparsällskap drog upp tempot med Nick Barrable strax efter och med mig på 3:e plats. Jag hade det tufft att hänga med, fick verkligen kämpa. Efter ca 5-6km bestämde sig Nick för att säga hejdå, han flöt sakta iväg och jag låg kvar i Robert´s rygg. Gjorde så till den första dricka kontrollen vid 15km. Hade även då det tungt att följa honom. Fyllde min vattenflaska snabbt och stack iväg före Robert, tänkte att han får väl komma så att jag kan hänga på igen.

Efter den andra stämplingen vid 20km syntes han fortfarande inte till, malde på och såg vid 25km att ngn syntes ca 200m bakom (Lars-Åke Svensk). Så här såg det ut, ingen framför och Lars-Åke ständigt en bit bakom. Hade kraftiga problem med vänster framsida lår från ca 30km, löpsteget var inget vidare och man var väldigt "stabbig", men det är ju som sagt tidigt på säsongen ännu. Lars-Åke knappade sakta, sakta in på de avslutande mödosamma grusvägarna men vid stämplingen vid 40km fick pannbenet tala och jag drygade ut mot mål.

Kul lopp, bra arrangerat, trist att åka själv, trist att springa större delen av loppet själv, kul placering och tiden går att göra något åt helt klart. Nick får se upp nästa gång!

3 kommentarer:

danielfrilans sa...

Grymt jobbat. Hade mkt kul själv på munkastigen, debuterade på denna vackra tävling. Hur laddar du om nu? Vilka kriterier behövs för att bli en rockrunner?

Pälle sa...

Bra jobbat själv. Jag sprang ju inte i år men hade grymt kul förra året.

Jonas får förklara sin omladdning.

Att bli en rockrunner behöver inte vara så svårt. Melodin är träna hårt, tävla hårdare och rocka hårdast. Om man bor i Stockholmstrakten är det en fördel eftersom vi 7 bor där. Visserligen tränar vi inte så jätteofta tillsammans men det är ju ändå en fördel på nåt sätt.

Det viktigaste är att kunna och vilja springa långt längre längst i allt från trail till fjäll-ol till orientering till...

Hojta till om du är intresserad.

Jonas sa...

Inga problem att ladda om här inte, sätt bara upp ett mål längre fram och ha det som morot. Spring också aldrig samma runda = upptäcka nya platser.