2010-04-29

NEDRÄKNING NR3

Efter lite botanisering i lineupparna konstateras att Team Rockrunners ställer upp med ett 35% av ett Tiomilalag i helgen.

På sträcka 1 9,1 km natt återfinner vi Pälles SI-pinne no 501968 i IFK Enskedes lag. Pinnen står för 5% av lineupen då den sitter i Patrics karda. 501968 ska enligt växlingsschemat vara ute 68 minuter och tappa 13 minuter på täten. Undrar verkligen om UK tänkt rätt där? Jamenar 68 minuter på 9,1 km! Det är ju ändå en ny SI-pinne som klarar fler kontroller och är snabbare än de gamla röda pinnarna men jag förstår hur UK tänkt. Han (pinnen alltså) är ringrostig med bara ett lopp "i benen" i år. Det är en chansning!

På sträcka 3 16,8 km (långa natten) springer Pälle i IFK Enskedes lag. Pälle står för 13% av lineupen då han springer sin tionde långa natt och i sin tjugosjätte raka Tiomilastart på tjugofem år (jo fan han dubblerade 1998). Dessutom får UK 2% av lineupen eftersom det bjuds på enormt mycket fakta på UK-sidan. Det är natt, det är rakt, Pälle har SI-nr 553551, han ska gå ut 00:43 och komma in 02:53. Det blir 2:10 det på 16,8 km. Pälle skickas ut av lillbrorsan och för budkavlen vidare till Tomas storebrorsa Petta-Spetta-Albinsson.

På sträcka 6, 6,1 km (korta gryningen?) springer Peter i Söders lag ett. Söder är enda Rockrunnersklubb med två lag. Undertecknad är imponerad av att gammgubben fortfarande tar en plats i Söders förstalag men tycker samtidigt att Peter springer för kort. 6,1 km är ju bara en första sträcka på BAMM! Därför får Peter bara 7% av lineupen. Sen verkar det som att Söders UK har hybris då han tror att alla löpare går jämt med täten. Eller så orkar deras UK inte tänka till och göra ett växlingsschema? På hemsidan ser det hursomhelst ut som att Peter ska gå ut i täten och ha 32 minuter. Det är bra snabbt fan! Peter har SI-nr 895456 och springer efter Jonas Vytautas Gvildys (låter snabbt) och före Peter Andersson.

På sträcka 9, 11,2 km (vanlig dag) springer Tomas i OK Österåkers lag. Sträcka 9 är en vanlig hederlig dagsträcka och det ger 10% i lineupen men eftersom deras UK lämnat ytterst knapphändig information får han minus 2%. Det enda vi vet är att Tomas springer efter Elias och före Stefan.

Om man summerar (plussar ihop) procenterna så ska det bli 35 stycken. Alltså står team Rockrunners för treåenhalv tiondelar av ett Tiomila lag. Peter och Tomas har bägge sprungit många Tiomila (hur många då? jag har ingen aaaaning). Det enda jag vet är att Peter har fler än Tomas. Tillsammans med undertecknads 26 lopp blir det i alla fall så många att det inte går att räkna och därmed har vi rutin så det räcker. Tyvärr har tempot på flera håll passerat bäst före datum så bäst tränad är nog ändå Pälles SI-pinne!

8 kommentarer:

Krister sa...

Låter som att vi borde försöka få med oss 501968 till Bamm!

Lars sa...

Låter som att textförfattaren har gått in i sifferväggen... Inte lätt att vara ekonomichef! Ta en sifferfri semester fan!

Tomas sa...

Siffermannen har tydligen inte varit in på funbeat på sistonde! Jag lider fortfarande av sviterna efter magsjukan jag haft och kommer tyvärr inte springa 10-mila då jag knappt fått i mig någon mat de senaste dagarna. Visst 10km kan man klara av. Men vi har så många reserver så vårt lag chansar inte.
Hoppas på bättre form och friskhet till Jokulla

Pälle sa...

Siffermannen säger krya på dig! Då blir det väl bara 25% som springer. Österåkers UK har säkert fortfarande knapphändig info så de -2% ligger kvar!

Tomas sa...

Tack pälle och lycka till på långa nattens ryggar. Hoppas du plockar många platser i mörkret.

NOLLKOLL sa...

Lycka till och kör hårt grabbar! Jag kommer förbi vid starten och hejar på! /Mathias

Pälle sa...

Tack!

Citerar Ronny och Ragge: Vi ska köra köra fort som fan!

Pälle sa...

Pälles pinne blev brutalt* petad och fick inte springa första så det var bara 20% som startade.

En riktigt UK-skandal, Pälles pinne heter 501966...