2010-05-07

JAG MÖTTE LASSIE THIERRY

Efter att ha sovit två timmar i militärtältet efter sitt långnattenlopp stod funktionär Hedlund som en tvättäkta Tiomilazombie och väntade på att få jobba vid varvningen. Han hade på sig en gul funktionärsreflexväst och funderade på hur fort han egentligen springer den där fransmannen. Det såg inte så snabbt ut på storbilds-TV:n, undrar om inte man skulle kunna...

Hedlund drömde vidare - tills han såg fransmannen stämpla vid 151:an. Nä det går nog inte att hänga med i det tempot trots allt. Hedlund vaknade till för en stund, han tänkte "vad heter karta på franska?" Samtidigt närmade sig fransmannen meter för meter. Publiken jublade när fransmannen jagade upp för den lilla höjdkurvan och stämplade vid punkthöjden med nr 150 i ensamt mäjestät. Skogens konung kan säkert svenska tänkte Hedlund och hävde ur sig ett enkelt "kartan tack".
Fransmannen fattade direkt galoppen och lämnade lugnt och fint över kartan i Hedlunds vänsterhand som glödde i motsolen. Som den tioåring han faktiskt är (i sinnet) tänkte han - "Thierrys karta fan det här är stort fan!"

3 kommentarer:

Lars sa...

Le Karte! Merde!

Johan sa...

Din guddotter har Thierrys autograf......

Tomas sa...

Fan den där kartan e fan värt något, lägg ut den på alternativet vet jag :)