2010-07-14

TRÄNINGLÄGER I SPANIEN?

Efter en vecka i strax norr om Torrevieja i Spanien måste man fråga sig om det är ett bra ställe att åka till för träningsläger? Givetvis inte! Inte ens som kompromiss för att få ihop det med familjesemester.
Värmen suger musten ur en (visserligen gjorde den väl det här hemma också men ändå...). Skogen består nästan uteslutande av taggbuskar (visserligen gör den väl det på Gotland också men ändå...). Bergen ser bra ut på håll men när man kommer närmare består dom enbart nästan uteslutande av taggbuskar (visserligen är det rätt mycket buskar i Bajenbacken också men ändå...).
Sen gör man en plan för en tripp på asfalt till vad som ser ut som en löpbar skog då sitter det skyltar med "MILITARY ZONE" och "NO PROHIBATA" (eller nåt sånt) och på väldigt många ställen står det "PRIVADO". Eftersom Spanjorerna har hett temperament, pratar så man inte förstår och har stora PERROS (hundar) som skäller så höll jag mig mestadels nära huset i vårt område Quesada.
Där var vägarna fina och relativt bilfria. Dessutom var det kuperat som fan så om man tog bort värmen var det ett helt OK område att springa i. Det hela slutade med att jag fick till några hyffsade pass. Det blev en "running streak" på sex dagar. Kort och långsamt, kort och fort(are) och mellanlångt och kuperat men inget långpass. Värt att nämna:

Onsdag: Milen till och från höga masten, tidig morgon, skön luft, lagom värme, hyffsat tempo.
Torsdag: Brutalt tuff väg-ol-bana i kuperade Quesada på eftermiddagen. 8,3 km golgata-löpning på väg mot döden. Satama-voi-vitto!
Lördag: 8 km barfotalöpning längs playan. Från La Marina i norr ner till Guardamar i söder och tillbaks. Det fläktade från medelhavet och man kunde springa ner i vattnet då och då. Höjdpunkt - nakenbeachen. Tyvärr mest tjocka tyskar och en hel del gaypar, men ändå!
Söndag: Väg-ol baklänges halva banan. Lite för kort men det var ju för bövelen eftermiddag och varmare än i en ugn. Det fick duga som avslutning.

Summa summarum. Sex pass, nästan fem fil, på 265 minuter. Ska visserligen vägas upp av en hel del öl, en och annan drink, lite sangria och en hel del vilande på stranden men jag sa ju att Spanien inte är ett bra ställe för träningsläger!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Synd att klaga, det ser ganska najs ut. Men visst, Hammarbybacken är bättre.

NOLLKOLL sa...

Hahaha! Keep up the good spirit! :D

/Mathias

Pälle sa...

Tor>> Klaga, jag, nä, ja va väl positiv :-) Sen visste jag faktiskt innan att det skulle vara sådär. Har vart där förr men det är så att allt annat med bad, pool, kanonfina playor, relativt billigt mm mm gjorde att destinationen blev den den blev.

Noll-koll>> Givet! Så småningom kommer en rapport om ö-löpningar. Inte heller den bästa uppladdningen inför BAMM... Du också, chokladbollar, mums!

NOLLKOLL sa...

Ö-löpning säger du, var och när?

Pälle sa...

Åker ut i skärgården i morgon eller på lördag (beror på hur mkt man hinner med på jobbet) och är ute i två veckor om vädret inte är katastrof. Det bär av norrut men rutten är inte särskilt klar. Polarna brukar rösta på småkobbar här och där men eftersom jag vill kuta går min röst på lite Större öar, tex Möja, Norröra, Söderöra, kanske vi kommer så långt upp som Väddö...

På väg ut eller?