2010-09-08

BAMM 2010 KAPITEL 2

Till vänster: 5 juli Arlanda-Alicante. Till höger: 19 augusti Arlanda-Kiruna

Henrik Johan Ibsen, föddes den 20 mars 1828 i Skien i Telemark och dog den 23 maj 1906 i Kristiania (Oslo). Han var en norsk dramatiker, författare och är känd som det moderna dramats fader. Nu för tiden flyger han ofta, i somras till Spanien och denna helg till Kiruna! Det var alltså så att familjen Hedlund åkte till Spanien i samma plan (satt till och med på samma rad) som Team Rockrunners åkte till Kiruna i. Nu när vi fått den historielektionen åker vi vidare.
Vädret var kanoners och vi såg kust mer eller mindre hela vägen upp till Giron. Nåja vi sov en stund och sista biten var det lite mulet. Ovanför molnen såg vi i alla fall berg i bakgrunden. Var det Sarek eller Kebnekaise eller både och?
Inflygningen började innan vi funderat klart och efter en stunds ärtsoppa såg vi gruvor, rykande skorstenar, vattenhål och en stad som snart ska flyttas. Landningen gick smärtfritt och en liten stund senare...
...stod vi på fast mark och frös, tusan hakar i min lilla låda vad kallt det var i Lappland. 7 grader, visserligen plusgrader, men ändå, fan jag måste köpa ny sovsäck!

8 kommentarer:

Tomas sa...

Bra inledning, men när kommer resten då? Ioförsig så ska väl VRR29 klämmas in emellan kanske?

Pälle sa...

Resten kommer när den kommer. Jag håller ungefär samma tempo som på Haugfjellet dag ett. Men det blir i alla fall ordentligt gjort!

Det är inte bara vecka 29 från Lasse som ska in. Vi saknar även V35 från Jonas och 36 från ja just det Lasse igen. Nåja vecka 36 är ju inte slut ännu men han lämnar väl in vid nyår eller nåt sånt...

Krister sa...

Ny sovsäck Pälle!!! Du kan ju inte dra omkring på den där kalla, med tillhörande fleecebyxor! Köp, köp, köp, typ nåt sånt som Tor har
http://www.getout.se/sv/artiklar/highlite-3.html

Lars sa...

Det var väl.. Tala om för mig hur man lägger in youtube-klipp direkt på sidan så ska jag leverera...

Krister sa...

Leta efter nånstans där det står "Bädda in" (låter väl mysigt?) så får du upp en kodsträng som du kan kopiera och klistra in. Hur svårt kan de va, liksom?

Pälle sa...

Prexis leta upp "bädda in" på youtube å sen byter du till html-visning här på vår sajt (till höger i redigerarutan) och klistrar in den kodsträng (låter väl mysigt) som nu nyss kopierat. I html-fönstret syns nu en massa text och konstiga tecken, det kallas håteemmellkod. Byter man tillbaks till "skriv" syns själva filmrutan bara som en svart ruta men blir film när man publicerar sidan.

Hurenkeltsomhelstfan!

NOLLKOLL sa...

Mera mera mera! :)

Pälle sa...

Det kommer det kommer det kommer...