2010-12-17

ROCKKALENDERN LUCKA 17

I lucka 17 hittar vi för sjutton Albysjöns vatten-OL 2003. Det var varmt det var blött och det var snöfritt. Mer om det finns att läsa i reportaget som klistras in här:

ALBYSJÖNS VATTEN-OL 7 AUGUSTI 2003

Jahaja då hade man anmält sig till Tomas Albinsson utmaningen. H21L på L-100:as tävling 17/8. Har inte sprungit en meter sen Eskilstuna Weekend. Kanske borde köra några pass innan man ska springa H21L. Hmm när sprang man över 10 km sist? 10-mila, hmm

Körde faktiskt löpträning, nej förresten jogging kallas visst det tempot, själv lördag och söndag 2-3/8. På tisdagen var jag och kollade på fotboll på Värmdövallen (Hammarbys talanglag förlorade mot Värmdö IF med 1-3, vilka talanger!). Sprang hem från Hemmesta genom skogen. Tre pass på fyra dagar, vi snackar 300%-ig ökning av träningsnivån. Tänkte att nu får jag säkert förslitningsskador, eller blir övertränad, eller...

Det var då Carina på hemsidan lade ut länken till Söders träningstävling "Albysjöns patrullorientering". Jag högg direkt, tänk om man kunde lura ut Karin. Javisst hon högg också. Vi utmanar the Albinssons. Ett telefonsamtal till Viksjö, klart vi ställer upp. Hmm det är roligare om vi blir fler. Vi kopplade upp oss (har inte bredband) och hetsade lite i gästboken. 2the Hedlunds and the Albinssons utmanar alla..." Gensvaret blev att the de Boussards, the Lindskogs och the younger Albinsson med mrs Hallendal ställde upp.

På tävlingsdagen ringde Petta och berättade att the Albinssons skulle kasta in handduken då Malin sjuknat in i feber. (fast jag tror mer på Peters simfobier sen Vansbrosimningen 1998). Sen så bar det av till Playa del Alby Friluftsgård. Samlingen var satt 18:00 med gemensam start 18:30. Redan tio över kommer arrangörerna och säger att starten är vid stranden 18:20, inga Enskedetider här inte! Det blev lite genomgång av regler, håll ihop patrullerna, drunkna inte, kontrollerna består av snitslar med siffror, addera ihop siffrorna till en summa (det förtydligades att addera betyder att plussa ihop). Kartorna tejpades igen (plastfordralen alltså) och man fick absolut inte titta på kartan före startskottet.

OK starten har gått Vänder på kartan, hmm, ettan en ö 700 meter rakt över sjön, nej, det blir för långt att simma, kanske 2km runt vänster med väldigt lite simma, eller springa elljusspåret en bit för att simma 200 m, sen springa en bit, för att simma sista 75 meterna till ön. Eller varför inte högervägvalet, elljusspår, skog, simma, skog, simma, skog, simma framme på ön. Samtliga dessa vägval utnyttjades och säkert några till också. Hann tänka att detta blir nog betydligt tuffare än vad jag trott och sagt till Karin medan vi stod och valde vägval.

Till sist fastnade vi för mellanvägvalet till höger, sprang ett par hundra meter på elljusspåret och slängde oss i vattnet för 200 meters simning över till udden. De flesta körde högervägvalet fast längre runt med mer mycket mer springa. Det var skönt att ligga och plaska i vattnet och konstatera att vårat vägval var bättre. Vi klättrade upp på land klart före Patric och Nina och resten av klungan. Halvvägs innan andra simningen blev vi dock omsprungna. Sen visade det sig att det långa vägvalet runt vänster som bl.a. Martin och Malin gjorde var snabbast.

Till tvåan skulle man sen över ön ner i vattnet och simma 75 meter till nästa ö. Trean var backträning, över ön, ner på andra sidan och stämpla (addera) på en sten. Lämnade kontrollen samtidigt som the de boussards. Till fyran var det vägval igen. Antingen runt vänster (hur långt som helst såg det ut att vara) så vi körde rakt på. Det innebar klättring tillbaks över ön sen simma 75 m till en ö. Fick klättra upp i dyn genom vass och näckrosor. Väl uppe skulle man rakt över ön. Här var det inga berg men istället grönområden och ett getingbo. Ner i dyn och vassen för vadning ut i sjön och ytterligare ca 200 m simning. När vi ligger i vattnet och har ca 100 meter kvar kommer täten till kontrollen. När det är ca 30 meter kvar kommer Patric och Nina. Vänster runt var alltså bättre. Till 5:an var det simning 30 meter från ön till fastlandet, sen var det bergsbestigning 300 meter upp till toppen. Sexan var också skogskontroll rakt ner för berget till en liten sankmark. Sen var det långsträcka till sista, antingen bada över lilla viken (eller få skjuts med roddbåt, Patric och Nina borde vara diskade) eller simma långa biten 200 m tillbaks till elljusspårsudden. Vi valde kortsimning med bergsklättring och kortsimning igen. Sen var det elljusspåret tillbaks för ett sista dopp. Sista kontrollen satt på tvåan i hopptornet. Sen var det bara att kasta sig från tvåan och ta sig i mål på playan för att pusta ut.

Efter målgång blev det vägvalsdiskussioner värre än efter långa natten och skid-ol-km, (eller när man nu diskuterar vägval som värst). Ett förslag dök upp -Lägg in kartan på Runoway så kan alla rita i på nätet. Vi torkade oss och hastade iväg hem till farmor Kersti för att hämta barnen. Hade aldrig trott att plojorientering med lite badning skulle vara så tufft och ta så lång tid...

Resultat är utlovade från arrangörerna och lär komma här på nätet. Vi var så sena i mål så jag vet inte vilka som vann mixklassen. Var det Martin och Malin eller Tomas och Carina? Strax före oss var Patric och Nina med de åkte ju båt så jag vet inte riktigt... Sist kom i alla fall Peter och Malin som inte startade.

JÄTTEKUL TYCKTE PÄLLE OCH KARIN VI BLIR MED NÄSTA ÅR OCKSÅ

Såhär 7 år senare kan man konstatera att det inte blev något nästa år. Tydligen är den där Pälle bra på att lova saker. Eller så blev det inga fler tävlingar. Vem vet?

B-L-O-S-S-A-B-L-O-S-S-A-B-L-O-S-S-A-GLÖGGEN HETER BLOSSA

2 kommentarer:

Krister sa...

Det här är alltså föregångaren till Ö till ö! Coolt!!!

Tomas sa...

Kanske TEAM RR ska arrangera en variant av denna tävling, skärgården bjuder ju på många öar och kobbar. Pälle ska vi spåna på ett roligt arrangemang kanske å få in lite stach till Teamet?