2010-12-27

VECKANS ROCKRUNNER V52

Till Veckans Rockrunner v52 utses 300!

Bakom talet hittar vi filmen 300 från 2006, där 300 spartaner och kung Leonidas (tillsammans med grekerna) strider mot perserna och kung Xerxes.

300 är dessutom det antal träningstimmar som jag hoppas samla ihop innan boken stängs för år 2010.

Är 300 bra eller dåligt? Svårt att svara på. Jag har bara sett halva filmen, vilket kanske indikerar att den inte är extremt bra, och vill man vara med i toppen av resultatlistorna är 300 timmar naturligtvis för lite. Men i mitt livspussel är jag ändå nöjd med 300. 2009 blev det 350 timmar, men då med betydligt mer cykel.

8 kommentarer:

Tomas sa...

Jag tränar betydligt mindre än dig Krister och i år så siktade jag på 5tim/v så får jag ihop 200 timmar så är väl det ok. Men mängden betyder inte så mycket ibland, utan det är vad du tränar! En kille sa till mig i våras att "man blir bra på vad man tränar". Sagt å gjort jag ville bli snabb i år men samtidigt uthållig. Det resulterade i utförsintervaller, 4x4 samt 90 min tempopass. För mig fungerar detta ypperligt och på Rogaine så fick jag ett kvitto på att min träning passar mig perfa :) Jag var ju inte ens trött efter Rogaine och heller ingen muskelvärk dagarna efter. 2011 får vi se om denn träning även fungerar på LAMM och BAMM vilket jag tror den gör. Träna som ni vill men som sagt det ni tränar blir ni bra på, lite visdomsord inför 2011 :)

Lars sa...

Jag gör en koll på funbeat och konstaterar att jag tränat exakt 200 timmar hittills 2010. Ja det var ju lite mindre det än dig Krister. Men 2011 siktar jag såklart på 300 timmar och det blir såklart bara högkvalitativ träning som gör att jag kommer vara grymt bra (bäst) på varje tävling jag ställer upp i... Ja där hör ni fan!

Krister sa...

Då så, Lasse, tärningen är kastad, som vi säger här på Röda linjen!

Pälle sa...

I så fall ska jag inte vara sämre, upp till kamp!

Johan sa...

Tomas>> 90 minuter tempo låter inte som något bra pass :( vitsen med långa pass är att optimera din fettförbränning och det gör man bäst i puls runt 70% av maxpulsen. Annars tycker jag du har tränat riktigt smart i år och verkligen vågat vila när du kännt dig sliten.

Tomas sa...

Jag har ju inget att förbränna ju ;) Ne jag siktar ju på att göra halvmaran på 80min så därför blir det sådana pass. Siktar på att börja köra H21Lång igen ibland för att få längre ol-pass. Hinner inte med långpass just nu med bebisar och sånt :)

Johan sa...

Jag tror att ett sådant pass sliter mer än det gör nytta. Kör hellre 10 x 1km i din tänkta tävlingsfart med 3 min aktiv vila mellan intervallerna.

Lars sa...

Tomas, träna som jag så får du maximal utdelning...

Krister, vi ska alltså snitta 50 minuter om dagen nästa år. Nästan för enkelt. Ska vi inte gå in för 400 timmar istället :-)

Alea iacta est... Eller varför inte detta väldigt passande citat: "Stultorum infinitus est numerus".