2011-05-16

32 KONTROLLER NATURPASS

På söndagen anordnade Tor på ett mycket förtjänstfullt sätt en teamträning på Lovön. Fast det hela började med att vi samlades på hos Tor i Bromma. Nä det började med att Pälle och Lars tog en repa runt Kungsholmen med bilen eftersom musiken var så bra att de åkte fel. Nä det började med att det var sol på Värmdö. Nä det började med 1000 höjdmeter i Bajenbacken i torsdags så att alla fick träningsvärk. Nä det började med att, nä nu räcker det, nu kör vi!Vi parkerade vid ringen där det står "START+TC+P+MÅL" och efter en kort stretching sprang vi iväg mot 24:an som var vår etta. Det kändes som att det var sex kalvar på väg ut på grönbete men såg nog mer ut som sex rostiga kylskåp på väg mot skroten. Men efter att vi tagit ettan-tvåan-trean (24-25-26 alltså) lossnade det och gnisslet i lederna gav med sig. Första bommen kom på fyran (27) där vi var rätt från början men ingen såg den lilla lappen på det lilla trädet. Sex kalvar på grönbete sprang runt och irrade tills Jonas tog fram förstoringsglaset. Men se, där satt den!

Nästa snurr kom på åttan (31) där Lasse sprang för långt på stigen. Dessvärre hakade alla på och sen stod vi på fel höjd som sex får. Att det ska va så svårt att se en stigförgrening!

På väg till tretton (4) studsade Jonas iväg med 50 meters ledning på stigen. Ska han rycka redan? Det verkade så men så stannade han helt plötsligt. "Kolla grabbar en groda" snacka om kalv på grönbete!


Väntan vid fjortonde (5:an)

Till fjorton (5) sprang Pälle, Tor och Fredrik helt perfekt medan de andra seglade iväg långt åt vänster (höger på kartan) först efter fyra minuters fotopaus dök de upp från fel håll.

Väntan vid fjortonde (5:an)

Tjugotvåan (13) bommade hela gänget genom att springa för snett, för fort och för långt. Jonas sprang egentligen helt rätt och var nära kontrollen men tittade för mycket på oss andra och såg inte den lilla lappen. Efter att vi "stämplat" såg Pälle en gräsklippare och kom på att han glömt klippa gräset där hemma.
På väg mot tjugosexan (17) ökade tempot något. Pälle var soklklart först vid kontrollen men Lasse sa att Pälle fuskat. Pälle blev sne och sa att han kunde vara först vid varje kontroll utan att fuska. Tempot ökade ytterligare och över ängen till tjugosjuan (18) gick det till och med så fort att Thierry skulle kallat det för jogging. Lasse ryckte när han vek in i skogen men sprang helt snett. Om Pälle haft fika med sig kunde han tagit en påtår innan Lasse dök upp ovanför branten.

Till tjugoåtta (19) ryckte Trail-Jonas på stigen men missade att kontrollen låg bredvid. Till tjugonio (20) ryckte Lasse (igen) men drog (igen) iväg höger. Jonas och Krister hakade på medan Pälle, Tor och Fredrik höll huvudena kalla och lappen satt perfekt rätt. Till trettio (21), trettioett (22) gick det fortare. Thierry skulle inte ens blivit andfådd men i Rockrunnersleden frustades det. En tvättäkta-H16-spurt? Nja, nä men vi ökade. Till sista kontrollen, trettiotvå (23) satte Jonas och Lasse av på stigen och fuskade sig till en överlägsen seger men det berodde bara på att de andra lät dom vinna för att de inte skulle bli ledsna.

Målspurten till "START+TC+P+MÅL" lunkades av. Tanken var att köra runt grönområdet till vänster men vi hamnade rakt på och ovanför den stora branten. En BAMM-höjdkurva! Vi klättrade ner och fick oss lite BAMM-träning! På stigen mellan tjugoåtta och tjugonio (19-20) visade Pälle för Lars var man skulle hoppat av någonstans för att springa rätt. Vi kom tillbaks till bilarna efter exakt 2:06:06.
Nu såhär efteråt visar en linjal att banlängden fågelvägen var (ca) 12 km. GPS:en säger att (Hedlunds) löpväg var 15,07 km men att den intankad i Funbeat "bara" var 14,8 km. Tycker Funbeat att vi missat för mycket och drog av lite?

Hur långt sprang de andra då? Tyvärr var det tekniska problems på FB igår kväll så det gick inte att tanka upp träningen. Jag lyckades först nu på morgonen. Av de andra så är det bara Bom-Lars som har sin GPS-rutt med. Hans fil var 16 km, 1,2 km längre så smeknamnet är inte orättvist. De andra har inte tankat in sin utan skrivit 16 km. Grabbar stämmer det eller har ni snott Lasses längd? Inte för att det spelar någon roll men siffror och sånt är ju kul, särskilt när man springer kortast :-)

Bilresan tillbaks till "Casa de Tor" gick smidigt och den efterföljande bastun och lasagnen var fenomenal. Mer teamträningar åt folket!

3 kommentarer:

Lars sa...

Den extra kilomern är insamlad vid s.k. plus(+)löpning när jag får vänta på söliga kamrater.. Något längre än Pälle får jag väl erkänna att jag lär ha kutat mellan kontrollerna också :-)

Krister sa...

Jag tyckte att 16 km lät bra. Kom inte på att jag skulle starta klockan förrän efter första kontrollen (24). Och med satellitsökning på rörligt mål, var inte klockan startbar förrän vid fyran (27) nånstans.

Jonas sa...

Jag sprang nog snarare 17km både frivilligt (frös) och ofrivilligt (kass OL). Får väl tillägga motvilligt :) att Pälle är klart bäst på OL och såg förvånadsvärd pigg ut i steget. Man kan dock vara lugn, han har ju båtsemestern kvar ;)