2011-06-10

G - GAS

Eftersom vi igår avhandlade FART som i engelska ordet FART (fis, hälsningar ert engelskläraret) är det inte omöjligt att man kan tänkas behöva en GASMASK. Inte minst eftersom frystorkat krubb, giftgeleér, energikakor, hallonbåtar, sportdryck och allt annat man stoppar i sig på fjället frambringar GAS som gärna vill ut i det lilla lilla dåligt ventilerade Supairtältet.
Eftersom JOAKIM PIRINEN 1988 skrev och tecknade det fantastiska albumet GAS kommer även det med på listan över GAS-ord. Albumet handlar om den människoliknande björnen kommissarie Likanen och i små fantastiska biroller återfinns "De små rackarna i sandlådan". Denna serie-GAS passar bra att ta med som läslektyr på resan men inte ut på fjället. Där behövs det GAS!
För den allra viktigaste formen av GAS för en BAMM-löpare är såklart GAS som GASol. Den stora flaskan brukar 30-löparna bära med sig. Mellanflaskan är till för 50-löparna och den lilla är allt en 70-löpare orkar släpa över fjäll, jokkar, backar och klappersten. Visst finns den i en ännu mindre storlek?

3 kommentarer:

Krister sa...

Det är väl dom där burkarna som vi brukar låta Jonas försöka bära igenom säkerhetskontrollen på Arlanda, va? (Som om dom inte finns att köpa i Björkan...)

Jonas sa...

Jag har inte gjort ngt, de ropade ju på "Pälle Hedlund" senast!

Pälle sa...

Det är inte lätt att ansvara för om man han terrorister i sitt resesällskap :-D