2011-06-15

I som i IS och ICE

LÅKTATJÅKKAS GLACIÄR 2005
Eftersom årets höjdpunkt är BAMM i Björkliden måste IS såklart vara med på söklistan. En mer internationell term är såklart ICE och söker man på det på nätet blir det tusen miljoners triljoner med hittar. Men vi börjar med IS. Den bästa (eller sämsta?) och brutalaste IS-upplevelsen hade vi 2008 på Kårsatjåkka:

Fyran låg på Kårsatjåkkas 1554 m höga topp ovanför en glaciär. Banläggaren hade ritat in en rekommenderad väg runt men vi gick mer rakt på. Först var det bra, vi tog in och gick ifrån, sen blev det stup, vi tappade, sen var det verkligt brant och vi insåg att det var farligt men vi klättrade vidare och kom upp på glaciären. Is och snö så långt man kunde se i dimman. Oj vad snett vi sprungit (nåja gått och klättrat). Tack och lov hade jag stavar med mig så med varsin stav kunde vi ta oss över isen och stämpla som trea. Det var ett livsfarligt men bra vägval!

Sen kan man ju då på internettets soptipp (google) som sagt hitta och klistra in hur mycket saker som helst som har med ICE att göra:
VANILJIS
ISTID
ISVATTEN
IS-MAN 1

IS-MAN 2
Over and out från Hedlund som vill känna sig som IS-MAN 1 (Iceman, Val Kilmer, i Top Gun, om det nu är någon sopa som inte har koll) men känner sig som IS-MAN 2 Ötzi, ismannen, som hittades efter ca 5000 år i en glaciär, om det nu är någon sopa som inte har koll).

Inga kommentarer: