2011-10-17

SKIDSEKTIONEN I RAMSAU


Rockrunning och skidåkning är inte riktigt samma sak. Men skidor uppe i bergen på glaciär med mest is och klippor är lite åt det hållet.

Hur som helst, jag var iväg på skidläger i österrikiska Ramsau, nära den för längdskidåkare kända glaciären Dachstein, 2700 möh.

Lägret var på fyra dagar, vi tränade längdskidor på glaciären på förmiddagarna. Lite ledigt mitt på dagen och sen ett träningspass nere i byn på eftermiddagen. Runt byn kunde man träna löpning i fin alpmiljö, åka rullskidor i backarna mellan Schladming och Ramsau och köra fina backpass med och utan stavar.

Tränare och ledare för lägret var bla Staffan Larsson och Mattias Svahn. Båda är vasaloppsåkare. Staffan har en seger och Mattias har varit fyra som bäst. Lite smicker: På lägret var båda mycket inspirerande och bra som tränare.

Vädret var inte att leka med. Första dagen var det strålande sol, varmt och skönt, ca 25 grader, nästan ingen snö kvar på glaciären. Sen blev det snöstorm och 5-10 minusgrader i tre dagar på glaciären, ruskigt kallt i vindbyarna, nere i byn var det omväxlande uppehåll, regn och snö.

Gott och saftigt gräs för kossorna innan ..

efter snöovädret var de inte lika glada

Uppför Pichl-backen, med Oskar Svärd i täten

Glaciären i fint väder

Staffan och vinnaren

Tufft träningsväder på glaciären

Jawohl, das ist gar eine grosser Wienerschnitzel

6 kommentarer:

Tomas sa...

Fan vad najs, tänk om man hade det så bra =) Vad för tid siktar du på TOr?

Pälle sa...

Femte bilden "Staffan och vinnaren" vem är vinnaren?

Lars sa...

Vilka lyxlirarfasoner. Jag vill också åka på träningsläger i alperna...

Pälle sa...

En sån där wienerschnitzel kallas väl elefantöra?

Jonas sa...

Kan inte säga ngt annat än j... avis. Tor du har en underbar fru!

tornord sa...

Låter som jag lever någon form av drömtillvaro. Riktigt så var det inte. Blev faktiskt en hel del förhandlingar både hemma och på jobbet. Inte bara pipa iväg och köra lite längd några dar.
En vecka innan resan mindes inte frugan när hon gett mig ok att åka, så då fick man börja övertalningskampanjen från scratch