2011-11-07

INTE SÄMST

Team ALadInSane lunkade på stabilt på gårdagens höstlunk i Gömmaren. Med denna karta:
kan man nästan (men bara nästan) säga att H21A-banan på 18270 meter var en repris på Kristers pass "Gömmaren all in" från i försomras. Det var nämligen en hel del fram och tillbaka i vår jakt på gömda kontroller i Gömmaren.

Orienteringen gick väl stabilt i 30 meter. Sen var vi på väg att göra ett kasst högervägval till ettan. Kasst men som tur var stannade vi upp, läste in, tänkte om, valde vänster och fick sen springa om alla långsamma i samma startgrupp. Nåväl, efter ettan var vi återigen på väg åt helt fel håll till tvåan men Fredrik sa "stopp stanna" på stigen och vi tänkte om igen. Efter den lite struliga inledningen rullade det på kanon ända till efter nian. Vi kände att det nästan gick lite för enkelt så halvvägs till tian lade vi in lite storslalomträning på stigen.

Uppe vid kontroll 16-17 passerades 17 löpta kilometrar och vi hade varit ute i 2:20. Det började knorra en smula i Hedlunds ben. På långsträckan ner mot 18 skulle man kunna stå på ordentligt men här sjönk istället tempot från lågt till glocalnet. Sista biten in mot mål gick långsamt men bra och styrfarten hölls näppeligen uppe. Självklart hade vi ingenting med slutsegern att göra men vi kände att vi inte var sist och sa till varandra att ju längre tid desto bättre med tanke på nästa helgs Rogaining. Team ALadInSane kom i mål på rätt sida tretimmarsgränsen med tiden 3:10:04.

Tomas som skulle springa med Peter var inställd på att springa själv då Peter var krasslig men ute på TC träffade Tomas på Lusen. Den snubben är fett med snabb så Tomas fick sig ett tempopass då de sprang in på rysligt snabba 2:14:54. Imponerande men inte alls lika bra träning, ju!

Vad täten hade säger jag inte men det var i alla fall på fel sida tvåtimmarsgränsen!

Detta innebär att genrepet inför Stockholm Rogaining 2011 nu är avklarat. Resultatet blev Pälle 1 och Tomas 0 (för givetvis räknas längst tid som seger) ni andra får inga poäng alls, som Tomas alltså.

Dessutom hämtades de nya Salomon Speedcross 3-pjucken ut på posten (Grantomtakiosken alltså) på eftermiddagen så nu är åtminstone halva Team X både het, lätt (ca 300 gram), skön och snygg!

Enda orosmolnet är att man blev lite för trött för att det ska kännas helt bra. Fan vi var ju bara ute i tre timmar, bara halvvägs liksom.

Men det är ju en vecka kvar så det ska nog ordna sig, på något sätt, kanske, yeah right, helt säkert...

6 kommentarer:

Tomas sa...

EN 1/2 POÄNG KAN JAG VÄL FÅ FÖR DEN GOA FARTEN VI HÖLL??

Jonas sa...

Har du använt Peter´s reflexspray på skorna? Ingen risk att Krister tappar bort dig på lördag där inte!

Pälle sa...

Tomas>> Nä springer man så fort blir det minuspoäng!

Jonas>> Nä det är orginal, även allt neon är orginal. Jag kommer att synas för dom där pjucken matchar fan inga kläder i hela världen!

Krister sa...

Var dom gula billigast?

Krister sa...

Fin terräng, förresten. Särskilt för att vara så nära stan.

Pälle sa...

Krister>>JA

Krister>>JA