2012-08-05

AMFIBIEMANNEN 2012 Del 2

Del 2 - Till start

Del 1 var alltså den långa upptakten, i klass med en olympiers väg, som ledde fram till att Team Rockswimmers fredagen den 27 juli tog bilen upp till Räfsnäs brygga, båten över till Lidö och sedan apostlahästarna till nummerlappsutdelningen. Därefter vidare till startområdet för dom sedvanliga nervös-kissningarna. Vi hade förärats med ett strålande väder till denna första upplaga av tävlingen - solsken och relativt lugnt vatten. Solsken och varmt, men åtminstone ingen tryckande supervärme. Men visst skulle det bli varmt att springa runt i våtdräkten, väntade därför i det längsta med att dra på densamma.

En karta hade vi fått också, och arrangören hade totat ihop en bana som gick från punkt A till punkt B, och sedan tillbaka till punkt A. Vi utlovades 22 670 meter löpning och 5 430 meter simning.

Tävlingsledaren Bäck körde en pre-race briefing, och genomgången av hur man stämplar i en SI-enhet stod inte allt för långt efter mäster Morells genomgångar inför Bamm. Här ser vi förresten tävlingsledaren Bäck fångad på bild av Pälle under Bamm 2011, framdragen av ultralöparen Falk.
Bamm 2011, Team X mötte Falk och Bäck i Kårsavagge.
Vi gjorde oss i ordning för start, och kom utan större diskussioner fram till att starta med våtdräkterna uppdragna - det var bara några kilometer fram till första simningen och det skulle ta allt för lång tid att fixa dräkterna framme vid vattnet. Jag hade i alla fall blixtlåset på framsidan öppet, för att få in lite ventilation.
Team Rockswimmers innan start
Vi tog plats i startfållan, hyfsat långt fram. Starten gick och fältet med ca 140 lag började röra sig framåt. Inledningsvis handlade det mest om att följa med i massan, men när fältet började dras ut var Bernie framme och högg placering efter placering. Högt tempo, men det var bra att Bernie såg till att vi inte lullade in i någon form av komfort-zon. Efter ett par kilometer och 12 minuter var vi framme vid vattnet och kunde se att ett antal lag redan var på väg över till Idö på andra sidan vattnet, där man skulle sikta in sig på en blinkande lampa. Jag bad Bernie om några sekunder, medan jag drog upp blixtlåset och rättade till simglasögonen och handpaddlarna. Därefter var det bara att stega ut i vattnet och börja veva på (eller rättare sagt - att simma så tekniskt fulländat som jag bara kunde).

Kändes som att simningen tog en evighet, och dom gånger som jag tittade framåt såg väl inte lampan ut att ha kommit särskilt mycket närmare. Till slut var vi i alla fall framme på Idö. Idö handlade om löpning på stig, i början lite trixigt och smalt, men därefter i huvudsak fint och lättlöpt och totalt ca 3,5 km. Även ett vad, typ 100 meter långt, med vatten upp till torson skulle passeras. Även här sprang vi förbi ett antal lag. Hur många lag som passerade oss på simningen hade jag ingen uppfattning om, men temat för dagen kan nog sammanfattas som att vi plockade placeringar på löpsträckorna, men tappade placeringar på simningarna.

Inga kommentarer: