2013-04-18

Tullinge Rogaine 6h

Löpning Lång Mix
1. Team Rockrunners/Veganlife 1140p
2. Stockholm HHH 1020p
3. Nmt veterans 430p
Löpning Lång Herr
1. TMOK 1220p
2. Stockholm Extreme 1200p
3. OK Södertörn 1160p
 
Tomas och Pernilla gjorde det som var sagt att de skulle försöka, att vinna mixklassen.

 
Från Tullinge SK klubbstuga (Hachhouse) utgick vi 11.00 lördagen den 13 april. Efter iritning av kartan så var vi ute i naturen och hängde på herrsegrarna en bit, sen körde de annat vägval. Våran rutt var att ta en del lättare kontroller i början när vi var pigga. Dessa kontroller låg i skog/bostadsområde mellan Tullinge och Lidaskogen. Underlaget var mest isiga stigar eller snöiga sladdriga stigar i denna del av skogen. Pernilla var riktigt pigg så fort det blev asfalt under fötterna och trummade på hårt. Tomas var stark på allt annat. Ingen annan körde vårt val av kontroller och vi var de 2 första timmarna rätt ensamna, sen mötte vi lite lag som körde 3tim klassen.
 
Väl nere i Lida efter 2.45 var det dags för påfyllning av vätska i systemen. Där beslutade jag att vi skulle skippa en planerad kontroll då det var så mycket snö i skogen. Vi skulle nu på andra sidan av sjön Getaren vid Lida. Mer isiga stigar och snöpulsande bitvis gjorde att farten sänktes ordentligt. Nu började krafterna tryta lit, men våra ben var starka dock. När vi tagit kontrollen i gropen vid Pålamalm så väntade mer lättlöpt terräng trodde vi, men nej då. Över Tullinge flygfält var det tungsprunget.
 
Väl tillbaks till HachHouse så beslutade jag att byta skor och underställ, de skor (icebug gryllo)jag hade var rejält blöta och tunga samt att jag fått pungskav då jag glömt vasselin i skrevet.
8min senare var vi iväg igen och hade då 1.15tim kvar innan 6h gått. Vi skulle nu orintera på en 1:60000 delskarta vilket var en gamal jävel. Inte lätt att se på den vart man kunde köra inte. Men vi lyckades rätt bra att ta oss fram och när vi stämplade vid sísta kontrollen hade vi 250m kvar och 4min på oss innan tiden gick ut. Pernilla la på en spurt så det var bara att haka på i alla hast.
 
Båda var rätt nöjda efter årets första tävling, pernilla saknade mer asfalt och jag kände att all den tuffare träning jag haft denna säsong nu kändes i kroppen. Men till Bamm ska vi vara ännu bättre och starkare.
 
Vi tackar arrangören adventure racing stockholm för bra och rolig tävling. Hoppas det kommer igen till nästa år.
 

2 kommentarer:

Krister sa...

Bra Tomas att du försvarade Teamets ära!

Tomas A sa...

Tack Krister. Var det minsta jag kunde göra. Hoppas på att fler av oss tävlar flitigare framöver ;)