2013-06-02

SCANDINAVIAN OUTDOOR GAMES

I Falun anordnades Scandinavian outdoor games i helgen som gick. Det var tävlingar i diverse outdoorsporter, forskajak, mtb, trialrunning och multisport. En kompis som var kort en lagkamrat övertalade mig att ställa upp i Vestling & Flinta invitational. En multisporttävling på ca 60 km, med blandat mountainbike, orientering och paddling. Plus äventyrsmoment (återkommer till det).

Lugnets skidstadion

Det bjöds på riktigt fint väder. Start och växlingsområdet var vid Lugnets skidstadium och självklart fick man smaka på Mördarbackan, både i början och i slutet. Orienteringen var lätt, mtb:n var tuff, långa banor och många höjdmeter. Kompisen störade dessutom lite illa på ett ställe och vi slog ner på takten.

Forsen, som jag senare fick simma i

Här står man och begrundar proffsens kajaker

Även paddlingen var lång. Först runt hela sjön Varpan sen i forsen genom centrala Falun. Det var tre oundvikliga lyft och vi hade planerat att lägga i en bit ner sista lyftet för att slippa den värsta delen av forsen. Men under tävlingen var den logiken borta. Vi la i där forsen var tuffare och jag kom sisådär 10m ut sen gick jag runt och kom inte på rätt köl igen, utan kajak, utrustning och jag själv fick flyta med tills forsen lugnade sig. Kompisen fick leta utrustning som flöt runt, bla ena skon. Allt gick bra. Jag kunde rädda mig själv och kajak och kunde bjuda publiken i centrala Falun på lite äkta multisportäventyr.

Naturligtvis var det orientering runt koppargruvan, den numera nedlagda gruvan som försett norra Europa med koppar i 700 år.

Och äventyrmomenten då. Vet att det råder delade meningar om dem. Men de hör liksom till. Den här gången var det simning i en damm, kontrollen låg en bit ut. Plus hinderbana, strax innan målrakan. Klättring, krälning och hopp, över och under, lastpallar och plank. Lars: minns att du hade en del åsikter.

Resultatmässigt? Nja. Motståndet var mördande. Team Thule, Vestling&Flinta, världsmästare 2011, där Martin Flinta deltog i tävlingen. Vasaloppslegenden Daniel Tynell med bror var där och kom tvåa. Lagkompisen var förkyld och vi cyklade sådär.

Hur som helst, som helhet blev det en jättefin dag. En stor upplevelse!

3 kommentarer:

Tomas sa...

Fan sk du bli multisportare nu :)
Kul att du körde, kanske nått för RR att prova nästa år. Peter och du har ju fett bra erfarenhet :)

s-kils sa...

de där kajakerna ser väldigt spinkiga ut.. förstår om man välter! :-)

Krister sa...

Bra kämpat! Och ni verkar ha sluppit dom värsta typerna av "äventyr" som har haft en tendens att dyka upp på den här sortens tävlingar, såsom pussel, pilbåge, luftgevär eller kast med liten boll.