2013-11-17

TOTALVINST på 6h Stockholms Rogaine

Totalsegrare i Stockholm Rogaine.

Tomas och Pernilla har gjort det igen, inte en start har nu gått med detta par utan att det slutat med vinst. Den trenden vill vi behålla.
Pernilla: -Ja, det är riktigt kul att vara tillbaka och tävla lite. Det har jag saknat. Extra kul när det går bra!

Årets Rogaine gick i Tullinge/Tumba. Redan vi planeringbordet i att välja vilken typ av rutt vi skulle ta kontrollerna var vi överrens. Vi skulle ta oss bort till Flottsbrobacken efter några kontroller på ditvägen, sen vidare ut mot Tullinge flygfält och Lidaskogen. Därifrån bort till Broängen för att sen ta de sista kontrollerna kring Uttrans grustag.
Kartorna

Redan vid start tog vi täten och höll ett riktigt bra tempo, det var många som valde liknande rutt som oss och jag ville skaka av oss de i tidigt skede. Det lyckades vi med bra. Första timmens tempo var ca 5.20/km. Efter att vi betat av kontrollerna i Flottsbro var det en del asfaltslöpning vilket det hade varit en del innan med. Det kändes i höfterna på både mig och Pernilla efter det hårda underlaget i ol-skor.
När vi väl kom in på Lidakartan så vart det mer skog/stiglöpning vilket var skönt. Väl i Lida så fyllde vi på våra vätskablåsor snabbt och vi kunde konstatera att vi redan då halvvägs att vi varit ute i 2.39tim. Det hade gått fort för oss då vi låg på 6 min/km i snitt trots en hel del skogslöpning.
Pernilla: -Efter 4 kontroller hade vi en snittfart på 5.09/km om jag minns rätt. Det gick galet snabbt :) Till och med jag tyckte att det var för mycket asfalt med ol-dojjor på fötterna.

Efter Lida vart det än mer skogstigar och skogslöpning vilket var skönt som omväxling. Mellan kontroll 62-71 så drämde Tomas i knät i en sten, men då vi körde i kortbyxor så kändes skadan knappt (bara en skrapsår visade det sig väl i mål). Men det var rejält blodigt.
Ett rentvättat knä....
När vi kom in i Broängskogen så började det skymma på och vi fick sätta på oss pannlamporna. Här gick det lite sakta på de trixiga stigarna allt för att inte komma på fel stig och missa kontrollerna. Efter Broängsskogen vart det en transportlöpning till norr om Uttrans grustag. Där på kontroll 33 och den 3:e sista kontrollen lade vi dagens största bom på 30 sek, ja orienteringen denna dagen var riktigt bra där vi spikade alla utom just 33. Efter den kontrollen var det 2 kontroller kvar, en i skogen och sen den sista vid Storvretens vattentorn som det vart en transportsträcka till på ca 2 km. Upp genom ett skogsparti fick Tomas kramp i baksidan av låret när han skulle klättra över en trädstam. Segt nu!
Pernilla: -På väg till sista kontrollen släppte jag kartläsningen och litade blint på Tomas kartläsning. Tyvärr innebar vårt rakt på vägval ett antal onödiga klättringar i skogspartier inne bostadsområdet, men men....Kortbyxor var suveränt skönt, det var bara i några grönområden man fick lite rivsår.

Väl vid vattentornet stötte vi på Erik Forsner och Micke Nilsson i Team Nordic Trail. Jag kände på mig att de var våra närmsta konkurrenter i detta läget. Vi tog ett högervägval genom bostadsområdet till målkontrollen och de valde ett lättare runt vägval på väg. Väl 50 m från målstämpling så såg vi varandra, men de lyckades stämpla 5 sek före oss. Snöpligt värre tyckte vi i detta läge, att förlora totalsegern med 5 sekunder....
Pernilla: -Vi skulle kört ett mer snabblöpt vägval för att kunna spurta i mål. 

Vi gick tillbaka till HH och bytte om och åt oss mätta av den goda maten. Rejält stel och krampaktig slog vi oss ned vid bordet ändå nöjda med att ha tagit alla kontroller (1690p) och ändå segrare i mixklassen. Senare visade det sig att Erik och Micke hoppat över kontroll 42 vilket resulterade i att vi tog hem totalseger med 5 min tillgodo innan ryssarna. Priset blev en varsin övernattning på hotell för 2 personer.
Pernilla: -Helt fantastiskt att kunna vinna totalt, herrlagen fick tjejdäng, he he ....och 2:a mixlaget var mer än 30 minuter efter i mål.

7 kommentarer:

Pälle sa...

Grymt bra jobbat! Bäst i alla klasser det rockar verkligen hårt!!!

Krister sa...

Bra gjort! Och bra att ett riktigt Rockrunners lag visade var skåpet ska stå, med tanke på att det fanns ett annat lag som sprang runt med samma namn...

s-kils sa...

wow, GRATTIS!

Ivve sa...

Såå snyggt!
Grattis!

Lars sa...

Grymt imponerande bra!!! Att ni som mixedlag tvålar dit herrlagen är verkligen skitkul. Mera sånt!

Tomas sa...

Grym insats, bra jobbat!

Caroline sa...

Riktigt bra jobbat!