2014-01-08

PÄLLES 2013

Att sammanfatta mitt bedrövliga tränings- och tävlingsår 2013 går fort och är bra jävla dystert, som en enda stor gäspning!

TRÄNING: För få timmar och minuter, för mycket mat, för få korta pass, för länge i solstolen, för lågt tempo, för lite variation, för många bärtz, för lite skidor, för mycket jobb, för få långa pass, för lite intervaller, för få armhävningar. Det blev till och med för få bommar för sånt är ju bra att träna på också. Man börjar ju gråta av den här läsningen så vi stänger träningsåret där.

TÄVLING: För få tävlingar och för dåliga resultat. Om jag inte missat nåt men det borde jag inte eftersom det är så få så är detta allt så jag serverar det hårt och skoningslöst som flera hårda slag i ansiktet på mig själv:

6/2 SKID-KM 12 km i Ågesta. 3:a på 43:29. Slagen av Fredrik med 3:35. Halvhyffsade spår med väldigt mycket folk i spåret så det blev lite slalom runt barbapappor och barbamammor som inte hade koll på oss elitskidåkare. Hyggligt kört ändå efter att ha åkt rätt bra med skidor i januari. Fredrik var outstanding.

24/4 TIOMILAREPET, andra sträckan bakom Janne. Lampan slocknade efter typ 45 minuter så jag skippade sista 4 kontrollerna. Kasst av mig men sämre av lampan. Skönt att inte vara sämst!

28/4 HÄRINGEDUBBELN lång, H40, DNS

1/5 JÄRLA IF lång, vid Hellasgården, H40, 28 av 47 startande, tid 1:15:50 (+22:31) kass form och kass orientering på slutet vilket såklart berodde på formen.

4-5/5 TIOMILA på I1:s övningsfält. Sträcka 3, inte långa natten men det var lika bra det eftersom jag hade 3 min sämre tid än Lasse som sprang långa natten. Gick bra i början men formen sa ifrån igen så tempot sjönk och bommarna smög in på slutet. Hur kasst som helst, sämsta Tiomila ever. Enda positiva var att sviten på antal fullföljda lopp nu är uppe i 29 raka.

12/10 25-MANNA, sträcka 6 gubbsträcka, bra det passar årets form. Gick jävligt bra i början men hittade inte rätt ute på brandområdet. Dålig men eftersom arrangörerna var kassa (datasystemet havererade så det kom inga resultat) och lagkamraterna sämre (felstämplat i både lag 1 och 2) får jag ändå godkänt!

28/10 NATT-KM i Tumba. 3:a på 81:50. Slagen av Patric med 27:22. Lampan slocknade på väg till ettan. Lyckades dock genom hot och svordomar få den att funka på nivå 1 och 2 resten av banan. Men det var mörkt, snubbligt och bommades en del.

Lampans slocknande på Natt-KM är väl en mycket bra symbol och avslutning för det bedrövliga året 2013. Jag var ett tag lite putt över att inte vara anmäld till BAMM eller KEX men med tanke på formen så var det det bästa som kunde hända.

NEGATIVT: Ja det är väl typ allt?

POSITIVT: Vi har hållit hop i familjen trots misär med jobb, två flyttar (nåja den ena var i slutet av 2012) på kort tid. Nu är vi sen länge installerade i nybyggda huset där det mesta börjar blir klart. Jag har avvecklat mig ur Allbåtservice och fixat fram nytt "vanligt" jobb. Jag har byggt pool och skaffat bubbelpool så man kan avsluta hårda träningar på bästa sätt. Jag också införskaffat ny värstingpannlampa och är anmäld till KEX med LG (vilket ska bli hur jävla kul som helst) så nu blir det nya tag inför 2014. Ikväll rycker jag dessutom loss ensam i täten i tävlingligan så det kunde ju inte vara bättre!

5 kommentarer:

Krister sa...

Trots det bedrövliga 2013, är du ändå den i teamet som bloggat mest frekvent? Annars borde det vara jag, men det vette fan. Eller kanske Tomas.

Lars sa...

Grejen är väl att när Pälle väl kommer igång så skriver han fler inlägg på en timme än vad vi andra gör på ett år tillsammans... Go Pälle!!

Pälle sa...

Go Pälle go Pälle go Pälle

Snart kommer ett inlägg med en scannat karta och ett om att alla måste bidraga med ett strå till stacken med (minst) lite veckans rockrunners. Ja jag vet att jag är en jobbig jävel men jag tänker ALDRIG ge mig!

Skönt att leda tävlingsligan i alla fall :-)

Tomas sa...

Grattis Pälle,du vann först att tävla i år. Hoppas du vinner i längden med. Mest träning, tävling resten av året.

Pälle sa...

Faktiskt så är det inte bara så att jag vann först att tävla. Jag leder också tävlingsligan. 2-0 till mig!