2014-01-31

TÄVLINGSLIGAN

Jag skrev i MSBN-inlägget att det var en OSÄKER LEDNING och det var det verkligen. Eller var det det egentligen? Man kan tycka att jag borde blivit fett nerpetad, tilltvålad och massakrerad av både Tor (som körde Intersportloppet i Orsa i hög fart) och LG (som inte fullt lika fort men betydligt längre skidade Italienska Marcialonga).

Men om man räknar kreativt så kanske man på något smart sätt kan vara kvar på toppen? Lite snabbt så plockade jag fem enkelt mätbara kategorier. Eftersom vi håller på med lång idrott är givetvis loppets längd och lång tävlingstid bra!


Tävlade kilometrar:
1) LG 70 km
2) Tor 40 km
3) Pälle 6,5 km fågelvägen, 7,4 km löpvägen (solklart kortast hur man än räknar)

Tävlade minutrar:
1) LG 337:10
2) Tor 133:49
3) Pälle 48:11

Kilometertid:
1) Tor 3:21 min/km
2) LG 4:49 min/km
3) Pälle 7:27 min/km (fågelvägen, lite fortare löpvägen, trots att det var OL så hjälper det inte)

Placering:
1) Pälle typ ca 130 (inkluderat alla fast 48:a om man bara räknade pöbel)
2) Tor 176 (inkluderat alla, fast 45:a om man bara räknade H40)
3) LG 2753 (spelar ingen roll hur man räknar på italienska)

Efter täten:
1) Pälle 10:46
2) Tor 35:00
3) LG 126:54

Jag skulle kunna räkna på procent efter täten och eller procent i placering mm men jag blir bara sist då så jag struntar i det. Vi stannar där på de fem mätningarna och då blir resultatet i sammanlagda poäng:

1) Tor  9 (2-2-1-2-2)
2) LG 10 (1-1-2-3-3)
3) Pälle 11 (3-3-3-1-1)

Det är bara att inse att man är obestridligt sist och hör hemma i skamvrån. LG är etta om man ser till tävlingstid och längd. Prestationsmässig etta är dock Tor som dängde i med den grymt fantastiska tiden 2:13:49 på fyra mils skidåkning. Det var verkligt imponerande och ska enligt uppgift räcka till led tre på Vasaloppet. Starkt!

Min djävulskt smarta plan om mycket tävlande framöver sabbas av gud, John Pohlman och Värmdöloppets arrangörer som inte orkar skotta. Denna helgs lopp är på grund av snöbrist flyttat till samma helg som Engelbreksloppet. Tusan där gick 4 mil och MINST 3 timmar bort. Men nästa helg ska man i alla fall få åka 60 km Engelbrektslopp. Då tyder allt på att jag petar ner Tor från andraplatsen (om han nu inte smyger in nåt annat seedningslopp) i kilometer och minutertoppen. Detta är planerna men det blir säkert plusgrader och regn så att loppet ställs in eller kortas av.

Rafflande inledning av säsongen så här långt. Skönt ändå att att man behåller bronsplatsen före byket (dvs resterande 7 i teamet) som ligger lågt och tävlat 0 km och 0 minuter.

8 kommentarer:

Krister sa...

Fast jag tävlar ju två gånger om dan, till och från jobbet?

Krister sa...

Förresten så åkte ju Tor också Marcialonga.

Pälle sa...

I tävling måste det vara minst 3 startande och det ska gå på tid. Men om du kan ragga ihop 2 medlöpare och springa med klocka på till jobbet så är det såklart ok.

I morn ska jag åka skidor med Johanna och Helene. Klocka på så har jag dubblerat mitt tävlande...

Pälle sa...

Gjorde han? Fan då leder han ju överlägset! Tor är ju värsta Deep Deep Deep undercover James Bond skidåkaren ju!

Pälle sa...

Då väntar vi in tre vassa tävlingsreportage hit till sajten!

1 från LG
2 från Tor

Text och bild anbefalldes!Pälle sa...

SalvaTORe hade 4:25.01,6 och hamnade på placiano 890

Respect fan och överlägset i topp i tävlingsligan!!!

mange A sa...

Skidor borde inte räknas, RockRUNNERS.

Lars sa...

Tor var även anmäld till inomhus-DM på 60 meter men ställde in för att träna skidor i Högbo. Känner jag Tor rätt lär han ha hunnit tävla i både varpa, hundsläde och casting och lite till under januari. Tor är och förbli den multigaste multisportaren av alla!!!