2014-03-26

16 UNDERCOVER

Team Rockrunners XVI körde i lördags sitt första teampass inför kommande KEX-äventyr. För att optimera upplevelsen för oss själva och (inte) störa för alla andra planerades passet i värsta agentstilen. Det skulle helt enkelt vara ett deep deep deep undercoverpass i världsklass. LG är ju lik Tom Cruise så han fick vara Ethan Hunt och eftersom Pälle slarvat så hårt med träningarna att han fått minneslucka fick han vara Jason Bourne.

För att utförandet skulle bli tillräckligt hemligt kommunicerade teamet enbart med kodade meddelanden, sena SMS och korta telefonsamtal som inte hann avlyssnas. På det viset fick vi fram ett datum som vi knappt visste själva och en för tidig tid. Startplatsen för passet (högkvarteret) var i ett radhusområde mitt på ÖN som var endast nåbar via GPS. Mr Hunt hade förberett en bana som skulle ta agenterna upp på alla (nåja väldigt många) av ÖNs högre toppar. För att förvilla ännu mer användes inte en karta över ÖN utan rutten klistrades istället in på KEX-kartan från 2013:
Från drop zone bar det av norrut mot första checkpointen som låg på Bosöns topp. Allt var lugnt där så teamet vände direkt rakt söderut ner till och in på Lidingöloppsspåret västerut mot en konfrontation med löparstatyn på Grönsta Gärde. När vi nerkämpat fienden klättrade vi upp mot Säckatorp. Sprang på helspänn uppför backen eftersom vi var beredda på ett ambush vid murarna men inget hände och istället fick agentkameran jobba vid Grönstabergets utsiktstopp:
UTSIKT FRÅN GRÖNSTABERGET MOT TORNE TRÄSK!
UTSIKT FRÅN GRÖNSTABERGET MOT TORNE TRÄSK?
Mikropausen avbröts innan den börjat och deepundercoverlöpning på småstigar ersattes med några möten med vanliga Svenssonlöpare på Lidingöloppspåret. Agenterna gjorde en genombrytning av grindarna som spärrade vägen till checkpointen högst upp på soptippen. Kort stopp följdes av halsbrytande löpning utför grushögen. Mitt i backen blev det action för där hittades en ryggrad av en förmodat slaktad motståndare. Dessvärre visade en blixtsnabb DNA-analys att skelettet var delar från en Capreolus capreolus. Teamet tuffade vidare längs vattnet till en extremt hemlig checkpoint på Stickinge Udde. Här blev det vätskepaus innan de fortfarande pigga benen tog oss mot den världsberömda Aborrbacken. Agenterna passerade Lidingöloppsbanans högsta punkt:
I nerförsbacken mot moderatbandybanan var saknaden efter pannband, solglasögon, Iphonehållare och stora hörlurar megastor för nu skulle det bli citylöpning. Ett längre parti asfalt söderut mot Ekholmsnäsbacken. På något konstigt sätt besegrade hjältarna cityjungeln och hux flux stod de på toppen av ÖN. Utsikten var hänförande och detta firades med en ORGANIC FOOD BAR (modell 80% RAW Chocolate Coconut). Mitt i produkttestet (som av upphovsrättsliga skäl kommer i en annan artikel) blev det kontfrontation med en annan hemlig agent som klätt ut sig till skidåkare:
Den befarade väpnade kampen undveks med slug diplomati. Vi ställde helt sonika några kontrollfrågor och det visade sig att han var just en vanlig skidåkare som nötte höjdmeter precis som agenterna. Ethan och Jason begav sig åter mot högkvarteret via Kyrkviken och sista checkpointen som var i en stenhög. Enligt nån gammal sägen ska det vara Lidingös äldsta hus men det mest troliga är att det var skurkarnas högkvarter som sprängts av en annan motståndaragentliga.
Härifrån och in mot mål var det 650 meter. Team XVI hade behövt exakt 731 meter för att få till 20 kilometers löpning men vi var så starka så vi skippade extrasvängen och den tvättäkta H-16-spurten. Istället avslutades årets mest hemliga pass i lugnt tempo eftersom det är just så som tvärcoola agenter arbetar. Detta innebär att Team XVI nu är uppe i ledningen för att stanna!

Eftersom Team XVI är 110 % hightech och väldigt snygga så klistras ett bildspel in här:
och för er vanliga dödliga som inte är så tekniskt bevandrade så informeras om att bildspelet är klickbart. Det betyder att man kan klicka på musen. Gör man det så får man se samtliga bilder från passet i hög upplösning. Ett annat tips är att klicka på ROCKBOKEN (gör det nu här, eller uppe till höger där det står ROCKBOKEN) så får man se SAMTLIGA teambilder i hög upplösning. Bara en sån sak är ju världsklass!

4 kommentarer:

Tomas Albinsson sa...

Wow, blir impad av er deep agent tur på lilla ön.
Bra jobbat, nu är ni på G. Men snart är det sommar å då dyker pälle ner i vinglaset å sover i durken så fort tillfälle ges 😊👍

LG (Tom Cruise) sa...

Nja, det är nog snarare jag som brukar falla dit på sommargrillning och bira, men i år är det andra bullar nu när Pälle och jag har som mål att överraska!!

Kul att du blir impad av vår agent-tur :)
Riktigt bra skrivet av dig Jason.

Pälle sa...

Att sova på durken påminner inte så lite om att sova i supairtältet. Ungefär lika hårt, trångt och svårt att andas på morgonen...

Men vinet skippar vi. Dessutom blir det utökad ö-löpning (och klart mindre öl-öppning) i sommar.

Fänx Tom

Regards Jason

Krister sa...

Härligt gubbar!!!