2014-04-02

VECKANS ROCKRUNNER V14 - HOKA ONE ONE

HOKA ONE ONE- Rapa Noi 2014
 
Ja ja, jag är väl en idiot på 2 ben. Men visst borde man testa i alla fall. Så resonerade jag när jag var ute efter ett par nya mycket bra stötdämpande skor för långa trails på finare underlag (inte steniga/rotiga småstigar alltså).
Peter Juthberg har ju redan ett par och nästan hela världseliten som utför ultralopp i löpning har även de minst ett par. Då borde väl även jag testa om dessa till synes ytterst skumma skor kan fungera för mig med. Jag är ju känd för att vricka fötterna rätt lätt, så att sko sig med dessa skor ökar ju bara risken att vricka sig ännu mera. Höjden (dropp) under hälen på Rapa Nui är hela 2,6cm, vilket inte är värstingsorten men högt gämnfört med andra skor på marknaden. Fördelen är ju mer dämpning och komfort.
 
Hur har dessa fungerat nu då under träning??
Jo, de har nu gått 4 träningspass utan en enda vrickning. 3 pass på motionsspår i maklig takt och ett backpass med snabb utförslöpning. Enligt mig har dessa skor så här långt visat sig vara riktigt sköna. Undersulan funkar så länge det inte är lerigt och blött underlag, då tenderar de att slira en del (svårt att få fäste alltså).

 
En del säger buffaloskor, andra fluffskor och vissa "din jävla idiot, hur kan du köpa sådana skor. De ser ju helt sjukt fula ut"
Ja, inte är föregångaren enligt bild ovan så vacker, men skon har ju med tiden utvecklats till att vara vinnare på ultratävlingar. Sen kanske det inte är skor som är avgörande för om man vinner eller inte, men det kan vara en bidragande orsak så man gärna tränar mer i dem och då blir man ju också bättre.
 
Så mitt råd till er som inte tror på dem, testa först och uttala er sedan. För nån idiot på 2 ben är inte jag längre i alla fall, nja kanske ibland. Men inte i detta fall!!!

4 kommentarer:

Christian sa...

Det är bra Tomas, testar man inte vet man inget. Jag är lika!!

Kör hårt!!

I höst kanske jag har likadana!!

Pälle sa...

Jag vågar inte skriva vad jag tycker men efter att ha hållt i skorna tycker jag att de ser ut som ungefär som bajs luktar.

Krister sa...

+1 på Pälles kommentar. (Ta inte illa upp Tomas.)

Pernilla Berg sa...

Ser inte helt bra ut för skogspassen....