2014-12-11

JULKALENDERN LUCKA 11

ELVA
På denna BAMM-karta från dag två 2006 sitter kontroll 11 på toppen på Pajep Kåppatjåkka. Elva bra där, det blir ju bra i lucka elva. Det skulle kunna räcka med en elva i elvan, men nu är det faktiskt lite kvalitutta på den här sajten så jag har en anledning till denna nominering.

Förutom att elvan sitter i elvan så sitter också elvan på toppen av toppen och dessutom så är detta banparti den roligaste banläggningen vi kört på BAMM nånsin, någongång, för alltid. Detta trots att tävlingen för Team STARCUS (som ju undertecknad var 50% av) del var inne i ett bittert läge då vi först tappat tätkänningen och sen bommat fyran på 1419-toppen fett. Vi var i ensamma långt efter ledande Team TRIMTEX (med Tomas och Peter bakom ratten) som förde en hård kamp mot några Göteborgare. Hur det gick har vi hört för många gånger vid det här laget.

LASSE PÅ VÄG MOT LÅKKTA
STARCUS-läget var alltså uselt och vid femman-sexan tittade vi både en och två gånger bakåt istället för framåt. Det var inga andra lag i sikte och de två trötta männen slet hårt mot naturen. Då var det så skönt att kartan och kompassen var ett med kroppen och varenda skärm satt perfekt. Trots korta sträckor (i BAMM-mått mätt) bjöds det på klurigheter och vägval. Inte förrän efter 13:e kontrollen blev det ledlöpning sista biten ner mot Björkan.

Här snackar vi bergslöpning när den är som bäst. Jag hulkar och snorar av glädje, tamejtusan om det inte kommer en liten tår i ögat också!

2 kommentarer:

Tomas sa...

Håller med om att det var det bästa året med rejäl orientering och klurig sådan med :)
Det var en trevlig tävling på många sett så att säga..

Pälle sa...

Ett grattis är på sin plats, grattis!