2015-02-15

TEAMPASS I BAJENLAND

Lördagen den 14 februari samlades sju tolftedelar av teamet plus Janne och Patric för en teamträning hemifrån Lasses fina bastu på Karlsborgsvägen. Nio starka (?) löpare skulle ut på långlök i Bajenskogen.
PERNILLA, KRISTER, JANNE, LASSE, PETER, TOMAS, PATRIC, LG OCH BAKOM KAMERAN PÄLLE
Efter sedvanlig skoknytning, sistaminutenpissning och skitsnackshetsning begav vi oss på en resa österut. Det började i trupp men redan efter två minuter stannade Krister för en första pinkpaus. Klungan var splittrad men det var inte första gången. 

KAMERAMANNEN SIST OCH DET VAR INTE SISTA GÅNGEN
På andra sidan Ältavägen kom dagens första strapats med en brant stigning. Några kunde inte låta bli att hetsspringa för att vara först på toppen. Onödigt men starkt! Svansen på klungan höll på att springa fel men genom träden såg vi att de andra tagit vänster på en pytteliten stig så vi tappade lite till. Bortanför Hästhagen klättrade vi upp mot Orrmossen och Nackamasterna. Ytterligare lite längre bort såg vi två älgar:

TVÅ ÄLGAR
Ser ni dom inte? Titta igen, de är där jag lovar! Vi fortsatte mot Saltsjöbaden men vände om innan vi kom fram. Dagens första vätskepaus genomfördes i strålande solsken på och sen var det dags att vända hemåt via typ Erstavik innan vi kom in på Hellasgårdens milspår. Kameramannen kände alltmer att skidåkning och skoglöpning är två olika typer av verksamheter och att det inte på långa vägar räcker att springa tre gånger på en månad. De andra försvann i fjärran men Tomas vände om och hämtade in. Strax innan höghöjdsbanan blev det i alla fall hopsamling av gruppen och vi passerade Ältavägen för andra gången som ett sällskap. Efter vägpassagen dracks den sista vätskan upp och sen 
SISTA VÄTSKAN
inleddes aldrig den tvättäkta H-16-spurten. Golfbanans ängar, Björkhagens ängar och sista bitens elljusspår passerades med allt tyngre steg. Till slut var vi äntligen tillbaks vid bastun där det blev stretching och tvagning. Lasses favoritpizzeria förärades med ett besök och vi slukade pizzor och LCHF-kebabsallad med stora tuggor. 

En högkvalitativ förmiddag i mysig skog, med härligt sällskap och mycket skön sol var tillända. GPS-klockorna lämnade varierade resultat men de flesta hade runt 2 mil på 2:20 på ett ungefär. Bra för både kropp och själ!  

3 kommentarer:

Pälle sa...

Lika många bilder till finns i ROCKBOKEN

Krister sa...

Fan vad bra!

Tomas sa...

Snyggt