2015-05-20

ULVJAKTEN

Hm, var ska vi börja? Löparformen kändes bra, men det fanns ett litet krux som var lite oroväckande och det var min (Pernillas) diffusa värk i höftböjaren och ryggen. Jag valde att chansa och blunda för det. Går det så går det. En kort rogaine i Brandbergen/Tyresö kan man ju inte missa. Tre timmar är ju ingenting.

Väl på plats på tävlings TC började tävlingskänslan smyga sig på. Det visade sig att både trail- och cykelklassen hade samma kontroller och att de flesta hade valt cykelklassen. Daniel och Kristin från Add Nature multisport (förut FJs) valde cykelklassen och därmed var vi nästan ensamma i mix trailklassen. Lite trist med enkla kontroller och få deltagare, men så kan det vara på nya tävlingar.
Kartinritningen ingick i tävlingstiden, så så fort starten gick slängde vi oss in i herrarnas omklädningsrum för att lite grovt planera rutten.
Karta 1
Självsäkra gav vi oss iväg i snabb fart efter ca 5 minuters inritning. Vi körde på i 4.15-4.30 fart på väg mot första kontrollen. Väl inne i skogen blev det en liten groda på några minuter in till första kontrollen. Lite inkörningsproblem får man räkna med när man kör på gröna kartan. Sedan funkade kartläsningen lite bättre och vi tuffade på i hyfsad fart. Efter en och en halv timme började ryggen/höftböjaren göra sig påmind och jag hängde inte riktigt med i Tomas fart inne i skogen. Tomas verkade ha mycket krafter kvar och valde helst rakt på vägval genom terrängen även om stigval runt fanns.
Längst bort på vår rutt såg vi Fredrik, Pelle och Tomas Lilja swischa förbi i motsatt riktning. Det såg oförskämt lätt ut. Vi körde på enligt planerna och plockade kontroll efter kontroll. Plötsligt började tiden rinna iväg, bara en halvtimme på oss in i mål. Vid kontroll 12 kände jag att vi kanske borde ha skippat kontrollen på andra sidan sjön, men
Karta 2
Tomas stod på sig och vi gav oss iväg. Aj aj, vägvalet ut från kontroll 10 var bökig och vi fick klättra i bergen för att ta oss fram. Vi tappade värdefull tid, men var vid gott mod. Väl ute i bostadsområdet in mot mål körde vi på så snabbt vi kunde. Klockan tickade på snabbt och plötsligt tornade ett avspärrat byggområde upp sig framför oss. Inte alls enligt våra planer. För att kunna ta oss in i mål var vi tvungna att springa runt ett kvarter extra pga avspärrningarna. Det tog oss några extra minuter. Vi förlorade kampen mot klockan och var 1 min och 20 sek sena in i mål. 200 straffpoäng pga en avspärrning som inte var med på kartan kändes hårt efter ett relativt bra genomfört lopp. Totalseger var borta. Till på köpet lyckades Fredrik, Pelle och Tomas L pricka in en superrutt och fick med sig mer poäng än vad vi fick, på kortare tid. Bara att gratulera.

Det var bara att packa ihop sina pinaler och inse att det inte kan gå bra varje gång. Första och sista gången vi missar tidsspärren i mål? Revanschsugen…..bara hem och rehabilitera först :)

Inga kommentarer: