2015-08-16

DRAGONS BACK RACE - DEL 2

 

Dragons Back Race – en soloräd genom Wales


Del 2

Frukost - vita bönor och äggtoast fem dagar i rad. Det fungerar bra de första två dagarna sen blir varje tugga en utmaning. Idag är det i alla fall riktigt bra väder, nästan lite för bra väder. Solen och värmen blev helt klart en extra krydda.

Bara hälften av antalet kontroller idag mot gårdagen men desto längre etapper - högt, stenigt, väg, långt, varmt, brant och får jag välja ut en dag så var denna dag den absolut roligaste.
Första kontrollen som ligger på toppen av Wales ”Matterhorn”. På toppen står några funktionärer och hejar och tycker att det går bra för svenskarna. Vi får väl se. Det är ju rätt många mil kvar – det är lätt att vara ödmjuk under den här tävlingen.

Vägvalet mot supporten ungefär halvvägs blev inte alls bra, en långsträcka med otaliga vägvals alternativ där det dessutom var svårt att få tag i vatten. Gick torr ganska länge och fick tag i vatten knappt rinnande, en chansning men det var akut.

Det blir mycket upp och ner efter supporten och solen tar i ordentligt. Det flyter på bra, inga incidenter, dag2 verkar vara min grej. Vid målgången bjuder arrangören alla på isglass som är barnsligt god.

Idag blev det en 7:e plats och 10 timmars arbetsdag. Dagens höjdpunkt, min Pepsi i nattlägret.
Mat, dusch, massage och solsken i nattlägret och en kropp i hyfsad balans. Det känns ok, imorgon är det dags att höja tempot.

Inga kommentarer: