2015-12-19

JULKALENDERN LUCKA 19


I lucka 19 hittar vi världens bästa band från Borlänge SATOR. Ikväll spelar de hela plattan HEADQUAKE i en följd och lite till på DEBASER MEDIS. Elitpatrullen ska såklart dit med några hangarounds och rocka ärschlet av sig!

Det skulle kunna räcka med de tre raderna men nu blir det ett julkalenderinlägg med extra allt. SATOR bildades som SATOR CODEX i mitten på 80-talet. 1987 tog de bort CODEX och blev då bara SATOR. Medlemmarna var från början 4 men sen blev de 5. SATOR uppträder ibland som BABY DEMONS och spelar covers.

SATOR består av Kent Norberg som spelar gitarr och sjunger / Hans Gäfvert som spelar keyboards gör ljud och samplar / Chips Kiesbye som sjunger och spelar gitarr / Heikki Kiviaho som fipplar på basen och sjunger i bakgrunden /Mikael Solén (fd Olsson) som hamrar på trummorna.

Discografin är i tur och ordning: Wanna Start A Fire! (1986) (som Sator Codex) / Slammer! (1988) / Stock Rocker Nuts (1990) / Headquake (1992) / Barbie-Q-Killers vol. 1 (1994) / Stereo (1995) / Musical Differences (1998) / Basement Noise (2006) / Under the radar (2011). 

Undertecknad och SJÖKAN såg dom på det gamla klassiska haket TRE TUNNOR. Kan det bli lika bra ikväll månne? SJÖKAN ska i alla fall med och då kan det sluta hursomhelst. Minns (diffust) några klassiska uppträdanden på ROSKILDE, GRÖNAN och nog fasen TRE BACKAR va? Men det var längesen alltsammans och det var TÅKE...

Inga kommentarer: