2015-12-02

JULKALENDERN LUCKA 2

 I lucka två hittar vi såklart dag två. Jag tänker då inte på vilken dag två som helst utan dag två på ett tvådagarslopp. Känslan av att vakna kallsvettig, stel, hungrig, trött, törstig, frussen och känna att man är så pissnödig att man måste ut ur tältet nu, NU, NU!
 
PLASTPÅSARNA HITTADE

Men det går inte för tältet är så litet. Det är fukt på insidan av tältduken. Benen krampar, ryggen krampar och man lägger hela ryggen mot duken och ryser. Skorna ligger utanför och är dyngsura. Var är plastpåsarna?

KRISTER NJUTER
Man haltar bort mot någon liten kuvad fjällbjörk och plockar fram den. Var är den? Har den någonsin varit så liten? Efter att ha letat en stund lättar man på trycket. Det som kommer ut är missfärgat trots att man druckit konstant sen målgång.


Det vankas frukost. En REAL-påse med Sjokolademusli som sköljs ner med Resorb. Efter den kulinariska måltiden ska tältet rivas. Allt är blött. Ryggsäcken är lättare men samtidigt lite större. Den stela kroppen skulle behöva olja i varenda led tvingas igång. Men ändå är det här det man längtar efter allra mest en mörk dag i december. Dag två är livet!

2 kommentarer:

Kart-Bosse sa...

Som alltid otroligt härligt och realistiskt skrivet av dig! Synd bara att du ännu inte hittat tillbaka från denna andra etapp ....
Den här 2-dagars Julkalendern är den kortaste jag någonsin läst. Liknar mer en sprintorientering.
Men än är det långt till julafton – om än inte 1000 år - så du kanske kommer tillbaka och kör överhoppade luckor i någon sammanfattande form?
Hoppas!

Pälle sa...

Tack Bosse

Lucka 3 kommer i morgon för då är det den tredje december.

Jag lovar!