2015-12-06

JULKALENDERN LUCKA 6

 

Lördagen 6 december öppnade som vi redan märkt anmälan till 2016 års KIRUNA EXTREME så det känns ju givet att KEX hamnar i dagens lucka. Först ut att anmäla sig var visst något danskt lag men LG och Tomas nybildade TEAM XVII hängde på låset och de ligger på en fin pallplats. Dessvärre visar inbjudan att mediumklassen strukits och att largeklassen kommer att vara 50-60 km. Eftersom 50 % av TEAM FD är en 16 år ung rookie in the noble art of bergslöpning har det uppstått tvivel. För närvarande lutar det åt att anmälan styrs om till BAMM-30:s lite mer humana banor. Citerar Morell Jr:s mail om vad som skulle KAN hända om man springer in i för många 20-meters höjdkurvor:

"...eller så kommer hon aldrig, aldrig, aldrig mer åka längre norrut än typ Uppsala och hon köper släta terrängskor gjorda för ekocertifierad löparbark och återvunna flisade bildäck. Hon tjoar "happy trail" typ hela tiden. Tävlar gör hon regelbundet men bara om de spartanska alphotellet är femstjärnigt och skaldjurssallad serveras efter banan. Hör hon ordet tält och sovsäck i samma mening får hon kraftiga allergiska reaktioner och måste omedelbart uppsöka ett spa med fotmassage och champagne för att lindra symtomen."

Blir bra det med och det var ändå några år sen man harvade runt bland Björkans toppar. FD gör succé i BAMM-30 och kommer tillbaks som nyfrälsta och sugna på stordåd i det tuffaste av det tuffaste. När öppnar anmälan till KEX 2017?

Inga kommentarer: