2016-04-20

GL3D 20162014 var Tomas och Peter i Lake Distrikt och sprang denna 3 dagars mountain marathon tävling, nu är det dags igen. Tyvärr har Peter dragits med skador och kommer inte med, men Tomas, Pernilla och Lasse samt Magnus från LF ska dit med andra lika tokiga löpare som oss och de är:
Christoffer Stockman, Henrik Ortman, Kerstin Rosenqvist, Torkel Skogman, Zandra Buud,
Elin Grönberg, Kari Gardelin, Ronja Dareflod, Niklas Johansson, Patrik Isegarn och Stefan Cleason.

Hur kommer det gå rå? Ingen aning, men Pernilla, Lasse och Magnus har tränat riktigt bra, så vi får hoppas de kan få fina placeringar i slutändan. Tävlingen är riktigt tuff, då det är 3 dagar i bergen. Att bara genomföra ett OMM eller KEX tar ordentligt på krafterna. Men nu ska vi springa en ytterligare dag. Blir vädret bra så får vi vara lyckliga att slippa regnet, att packa ned blöta saker 2 dagar för att sen packa upp det igen dyngsurt är inte kul. Det krävs sin kvinna/man för ett äventyr som detta.

Orienteringen blir inte lika avancerad som KEX, OMM tävlingar, men väljer vi alla Elitklassen kommer vi få bita rejält i de långa distanserna. Dag 1: 56km, 2800hm. Dag 2: 53km, 3500hm.
Dag 3: 32km, 1700hm.

Starten går om 1,5 vecka lördag 30/4 och väl i mål om gudarna vill oss väl den 2/5. Vi får hoppas att arrangören kan ge ett dagliga rapporter och resultat.

http://www.greatlakeland3day.com/2 kommentarer:

Jonas sa...

Lycka till nu då alla! och Tomas hoppas kroppen fungerar i fler dagar än i Dragons.

Tomas sa...

Fungerade ingen dag, sjuk dagen innan avresa :(
Får nog sluta med ultradistans. Kör bara orientering nu som träning/tävling. Fast får kämpa hårt på KEX och MMM senare i år..