2008-10-06

BAMMBANAN DAG 2-5

Till näst sista bjöds vi på en riktigt lång och segt sugande men ganska vacker sträcka längs Latnjajaure. Det hela började dock med att Emma tog ännu en grym bild på teamet just efter stämplingen vid Kårsavaggestugan.
En gel och lite dricka senare var vi mitt i den grymma stigningen på leden. På höger sida forsade Latnjajåkka vilt och frenetiskt. Lars påstod att vi vadat över den vilda forsen dag två 2005. Jag hade svårt att tro honom trots att jag visste att han hade rätt. Leden var bitvis enormt brant så det blev mycket gång och jag tryckte i mig en bar innan vi kom upp över kanten då jag fick för mig att det var soppatorsk. Det hjälpte inte utan backen var lika brant.

När vi väl kom upp så kom löpningen faktiskt igång rätt OK igen. Vi höll rätt god fart längs sjön och passerade gårdagens passering till tvåan. Minnena från 2005 års lopp var såklart starka. Se här så förstår ni att det inte var så konstigt:
Längs forskningsstationssjön har vi alltså sprungit både fram och tillbaka, upp och ner, hit och dit, både en och två gånger tidigare. Inte för att man hade så stor fördel av det. Inte mycket att bomma på liksom... Vi sprang förbi två brudar i 50-klassen strax innan där vi 2005 vek upp höger mot 1382-toppen. Skönt att inte behöva ta sig upp dit sa Lars. Framför oss hade vi istället ett fett stort snöfält. Inte var det snö här 2005?

Upp mot 1174-sjön smög dimman in och leden blev svår att följa. I ärtsoppan tassade vi om ytterligare några 50-lag. Uppe på platån sa höjdmätaren att vi var uppe på över 1200 meter. Just då övergick dimman i sånt odefinierbart småregn som bara finns när man är insluten i ett moln. Det var liksom vatten överallt och rätt vedervärdigt väder ett tag men sen blev det nerförsbacke och hux flux var vi framme vid sjön. Just som vi stämplade kom STF-grabbarna ifatt. Teoretiskt sett var vi kanske tvåa fortfarande men eftersom de startat en evighet efter oss var silvermedaljen paj nu. Tiden blev 1:30:47 och vi tappade "bara" 10 minuter minus en sekund på täten så det var väl godkänt. Nu hemväg...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här var i alla fall Staten och kapitalet starka, 1.29 på sträckan och fjärde tid! Vad man kan lyfta sig när man känner att dusch, bira, rena kläder och mat väntar...

Pälle sa...

Jo nog jag såg det allt men den faktan utelämnades med flit :-D Sträckan var jämn värre och vi var väl sex lag inom tio minuter?

Med mer belöning kanske man kan höja sig riktigt ordentligt? Det är ju lite svårt att få öl ute på banan men om mentalt bygger upp en virtuell öl ute på banan och sen plockar fram belöningen efter målgång?

Typ: Snabb som fasen utför - en öl, bästa sträcktid uppför - en öl, öka farten i stenskravel - två öl (det är riktigt svårt), kycklingfegislöpning - minus en öl.

Men vänta lite... Det är ju så vi kör idag...