2009-01-26

ROCKRUNNERSTRÄNINGSREPORTAGE

Tre femtedelar av Team Rockrunners mötte upp vid Lasses lägenhet i Hammarby Hills. De närvarande var Lasse himself som var värd, banläggare och kock. Tomas himself som var, ja han var laddad och så undertecknad himself som bara var. Peter himself flyttade och Jonas himself laddade till Vasaloppet så de lämnade förhinder.
Träningen var som sagt hemifrån Lasse så att han var punktlig var inte så konstigt. Däremot kändes det som en mindre skräll att både jag och Tompa var där FÖRE tio. Lasse hade ritat i banan så det var bara att knyta skorna och bajsa så kunde vi lättare, lätta iväg. Vi ringde Patric som tidigare sagt att han eventuellt skulle ansluta neråt Älta. Jorå hans träningssug var fortfarande stort så vi lovade att vara vid Strålsjön inom en timma.

Vi joggade ner till koloniområdet bakom Hammarbyalpen där startpunkten var iritad. Nattens snöfall som övergått i några timmars regn gav oss ett par centimeters snöblask på backen så redan efter 50 meter var fötterna blöta. Vi kom överens om att det var positivt då man inte behöver bry sig om att runda några vattenpölar. Det hade i alla fall slutat regna!

Starten gick och vi tassade iväg mot Järla. De nya elljusspåren var inte med på Lasses nya hundrakronorskarta så bommen på ettan var inte vårt fel. Till slut satt den där, höjden, eller röset, eller vad det nu var. Lasse orienterade och Tomas och jag hängde så... ja då blir det sådär.

Vi svängde söderut och efter tvåan passerades bron vid Dammtorpsjön. Färden gick i sydostlig riktning, nu mot Älta och Strålsjön. Efter ganska, exakt, ungefär 65 minuter mötte vi Patric som höll värmen genom att jogga fram och tillbaks på stället.

Vår färd vände först norrut och sedan österut för några kontroller i Erstavik. Vi passerade vägkorsningen där det var vätska på Rogainingen 2006. Tomas och jag hävde ur oss ett segerjubel medan Lasse och Patte muttrade något om tur och att de bästa (de själva alltså) inte var med.

När vi var längst bort gick banan inte längre så det var bara att vända. Nåja det blev en sväng norrut innan det bar av tillbaks mot civilisationen. Vi fyllde drickaflaskorna vid Sandasjöns källa och sprang sen över Ältavägen. Vid fjärde sista kontrollen svängde Patric hemåt. Tomas, Lasse och jag stretade vidare mot Kärrtorp. När vi kom in på det gamla och det nya elljusspåret började långspurten som TT:n ordinerat. Tomas var starkast och kom först tillbaks till startpunkten, förlåt målet.

Vi joggade de 800 metrarna upp till lägenheten och skrämde liv i Embla och hennes kompis som hade haft sovmorgon. Efter dusch bjuckade Lasse på Spagge och köttfärssås till skidskyttet på TV. Tack för en härlig dag i skogen.

Nästa gång blir om ungefär en månad på Djurönäset, i Märsta, på Östermalm eller någon annanstans. Mer teamträningar åt folket!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fint Pälle, segerjublet var höjdpunkten tycker jag ;)

Ja vem ska ha nästa teamträning, måste bestämmas denna vecka så alla kan planera in den.

Lördag 21 februari tycker jag vi bestämmer.
Passar det er?

Kolla med ditt jobb pälle om du kan ha det där så fine, annars tar jag på mig att köra från mig.

Anonym sa...

Det låter som ni hade en fin dag ute i det fria! Man hade ju som sagt velat vara med :) Målet kunde väl ha varit på uppe på toppen av hammarbybacken med lite spurtstrid?

Vore toppen om nästa sammankomst är efter Vasan, dock inget krav ;)

Anonym sa...

Ni verkar vara på G grabbar! Kul att se. I dag är det prick 200 dagar kvar till Bamm 2009!