2009-02-25

VECKANS ROCKRUNNER V9

Först ut att bli veckans Rockrunner är ingen mindre än Robert John Arthur "Rob", "Metalgod" Halford. Denne legend behöver väl ingen presentation? Va har ni ingen koll! OK här kommer en sammanfattning:

Född 1951 i Warwickshire, England.

Gick med i Judas Priest i 1973. Gjorde ett uppehåll mellan 1992-2003. Återförenades med Priest 2003.

Hans fenomenala pipa kan höras, och har hörts, i Judas Priest, Halford, 2WO och Fight.

Efter att i 25 år gått klädd i nitar och läder kom han 1998 ut "ur garderoben" som gay. En chock för många i den tämligen inskräkta hårdrocksvärlden. Det resulterade i att han blev ännu populärare!

Det får fan räcka så. Vill ni ha mer är det bara att surfa in på robhalford.com eller judaspriest.com

På lördag kommer han och resten av Judas Priest till Globen och rockar ärschlet av oss. Förband är Testament och Megadeth. Det finns ett fåtal biljetter kvar, spring och köp fan!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Halford är hård! Ska bli kul att se vad han kommer med på söndag. Tror att det kommer att rocka rejält.

Anonym sa...

Söndag? Nä, nu sitter jag och drömmer. I morgon lördag var det ju.

Pälle sa...

Låter som att Rocker, precis som jag, ska dit ikväll fredag.

Pälle sa...

Fredag? Nä, nu sitter jag och drömmer. I kväll lördag var det ju.

Anonym sa...

Och fan vad bra det var, även om Halford hängde lite väl mycket med huvudet! Sinner var kanon, tyvärr saknades Diamonds and rust. Dessutom öste Testament som sjutton.

Pälle sa...

Missade tyvärr halva Testament. Fan dom började ju före konserten skulle börja. TJUVSTART!

Megadeth var kanon, om än lite tråkiga, bra ljud, ett djävla drag nere på golvet. Bästa partiet tycker jag var låtarna från Countdown to extinction-plattan. Dom körde väl 3 i rad där? Grymt fett asså!

Sen tog kung Halford över och han sjöng som den metalgud han är men nog fan verkade han lite trött emellanåt. Det var långt ifrån några "AxlRoseRusningar" och han såg ut att ha det jobbigt med trappan. Han hade inte varit först till ettan på BAMM kan man väl säga. Setlistan var riktigt bra även om man saknade en eller annan låt. Livin after midnight hade vart kul men man kan inte få allt!