2009-09-30

BAMM-TRETTIO

Då var det dags att knyta ihop säcken. Eftersom vi hade hyrbil var vi tvungna att åka till Narvik. Inte på sightseeing utan för att reka ”från fjord till fjäll” såklart. Kameran (nåja mobilen) gick het när vi passerade bron över Rombakksfjorden. Här var vi 2006, dit ska vi 2010 (tror vi oss veta) eftersom starten kommer att vara vid en fjord. Det finns helt enkelt inte så många fjordar att välja på om man ska hinna tillbaks till Björkan på 7 mil. Ett femårsjubileum i Björkliden får man ju inte missa (nåja Jonas får ett fyrårsjubileum men det gäller väl det med). Därför säger vi Rombakksfjorden, Tyttebaervika, Haugfjellet, Riksgränsen here we come!
Det var söndag så Narvik var såklart helt stängt. Vi tittade på vattnet, utsikten, malmbanan, bergbanan och vattenverket innan vi hittade några norska hamburgare för det habila priset 164:09 kronor SEK. Det tog ganska exakt två timmar att göra Norge och det var tydligen jobbigt som f-n...
Krister tog oss rutinerat och stabilt tillbaks längs E10. Förutom ett stopp i Abisko där vi dumpade medresenären (Anna, Annika, Ann-Sofi vad var det nu hon hette nu, som skulle sätta sig på tåget) gick det som tåget och bara en liten stund senare svängde vi in i ett hårt nedregnat Kiruna. Hyrbilen parkerades, flyget landade, väskor röntgades (ingen gasol den här gången), tidningar lästes och endast fem minuter försenade lyfte vi mot södern igen.

Slut frågor?
- Ja, jag lovar att till nästa år vara bättre tränad! (från Jonas)
- Ja, jag lovar att till Rogainingen vara bättre tränad! (Jonas igen)
- Nej, vi ska inte springa över Kåppastjårro nästa år! (från Anonym)
- Nej, vi ska inte bomma något mer! (från TT:n)
- Nej, vi ska inte klättra över några fler livsfarliga stup! (från frugan)

Over and out!

6 kommentarer:

Jonas sa...

nästa år då......

Rocker sa...

Tack för den uttömmande redogörelsen! Känns nästan som att man genomfört Bamm 2009 ytterligare en gång.

Bamm 2009 var ett riktigt bra år. Bra bredd och spets i startfältet jämfört med tidigare, även om det skulle vara roligt med 30 lag till på långa banan. Och banläggaren hade gjort ett bra jobb, roligare än året innan exempelvis. Dessutom var jag och Anders klart nöjda med våra insatser.

Nästa utmaning blir rogaining!

/Krister
Det var för övrigt Helena som åkte med på den norska matresan.

Pälle sa...

Anna, Annika, Ann-Sofi ja det är ju rätt likt...

Helena!

Men visst släppte vi av henne på tågstationen?

Kart-Bosse sa...

Pälle! Tack för den häftiga, spännande reseskildringen! En riktig rysare! Jag lägger den förstås under bokmärket Thrillers och kanske också under Deckare (vem snodde kameran).

Pälle sa...

Håller med både Jonas och Rocker!

Nästa år då!

Efter att ha sprungit 05,06,08 och 09 är jag riktigt BAMM-biten och ska utan tvekan springa från fjord till fjäll 2010. Minnena är många och alla lopp har varit roliga men jag håller nog faktiskt 2006 som personlig favorit. Det var ett riktigt roligt år med superrolig orientering (både i norge och sverige), fint väder (det blir det 2010) och bra resultat (det blir det 2010)!

Men först Rogaining!

Pälle sa...

Bosse>> Tack!

Det där med kameran är allt en riktig liten deckare. Med lite gift (det närmaste vi kommer är gift-geleér men dom tog slut på fjället) och mord (vi hängde i lillfingret på en fjällklippa men det var självförvållat) så hade det kanske varit värdigt Agatha Christie men nu var det bara en vanligt simpel dagbok från en orienteringsnörd!