2009-09-02

BAMM-TVÅ

Eftersom det gick bra att flyga till Scotland bokade vi flyg till Kiruna också. Men vänta lite, hold your horses, bokades inte flyget norrut redan i mars? Jo de norska flygbiljetterna var snorbilliga i vintras. När det skulle väljas mellan 20 timmar i tågkupé och 1,5 timma i flygstol till halva priset, ja alltså inte halva priset på tåget utan på flygningen, var valet enkelt. Alltså flög vi upp till Kiruna torsdag förmiddag istället för att ta ka-dunka-dunk-tåget onsdag kväll.

Ett scotskt-holländskt flyg

Rocker, vår motståndare sedan många år, hade sett till så att en hyrbil skulle stå och vänta i Kiruna. På det viset blev han en medståndare. Men vänta lite till… är inte alla som springer BAMM medståndare? Nej hur skulle det se ut! Det finns inga medståndare, vi är ju till och med våra egna motståndare.

Eftersom Pälle, Jonas och Rocker skulle bilda de tre musketörerna i Kiruna bestämde de sig för att göra det redan i stan. Grabbarna, förlåt gubbarna, blev aldrig de brats de aldrig velat bli. Det närmaste de brukar komma Stureplan är att träffas vid Svampen och så blev det även denna morgon. Strax efter att krogarna stängt (det är väl på morgonkvisten?) samlades de tre för att starta färden mot Arlanda. Nervöse Pälle ville mötas tidigare men Rocker och Jonas såg till att vi bara åkte lite för tidigt.

Ett norskt flyg

Bilfärden gick mot rusningen så det gick fortare än en 70/20-intervall. Det gick nästan så fort att vi svängde in på BETA-parkerigen innan vi startade. Förutom att Jonas fick terrorist-stämpel i datasystemet när han försökte smuggla ombord gasol på flyget gick allt smidigt. Det blev en lång fika där vi träffade motståndare efter motståndare. Alla verkade mörka formen.

Svenska flygresenärer

Flyget gick fortare i hastighet men långsammare i tid än bilresan så vi landade inte riktigt innan det lyft, men nästan så vid lunchtid var vi framme i Lannankieli, Kieruna, Giron, Kiiruna, Kiruna.

1 kommentar:

Rocker sa...

Härligt - 28 delar kvar!

Att fika på Arlanda var förresten lika dyrt som alltid. Över 100 spänn för en macka och ett glas juice (det var i och för sig två mackor, och dom var trekantiga). Man var ju tvungen att tänka på ett kontinuerligt intag av kolhydrater!