2009-09-03

BAMM-TRE

Rocker hämtade ut en Ford Focus Flexifuel som snabbt fylldes av väskor. Bakluckan blev lika trång som kön till Sturecompagniet (har vi hört) men inne i bilen var det lika mycket plats som på Stureplan tidigare på morgonen (vet vi). Tillsammans for de tre längre norrut mot bergen, en kort stund. Först blev det nämligen bunkringsstopp på Coopen. Stekarna i Team Rockrunners V införskaffade livsviktiga saker som godis, russin, snacks, platspåsar och en drickaflaska. Arbetaren Rocker skulle bo i stuga så han införskaffade ingredienser till en flying STARCUS special.
Färden styrdes vidare norrut, ända till bolaget, man måste ju ha något att skåla i. Arbetarna i Team Rockrunners V köpte öl medan stekaren Rockern köpte Cava. Å andra sidan bodde arbetarna på hotellet medan stekaren bodde i stuga så det jämnade ut sig. Vi avslutade Kirunabesöket med ett lunchstopp där vi bad om extra av allt. Jo förresten Fredrik Sträng frågade om vi visste var Intersport låg. Det visste vi inte. Sen mötte vi Björn Rydvall som skrattade när han såg påsarna. Han frågade inte var bolaget låg...
Färden styrdes återigen vidare norrut. Vi for förbi Luossajärvi, över Vuonjohka, längs ett jäkligt långt vägarbete, förbi Krokvik station, såg en vägren, över Rautasatno, förbi Njuohcanjavri, förbi Rensjön, förbi Torneträsk station, började bli kissnödig längs med Torne Träsk, förbi Kaisepakte, väldigt kissnödig, förbi Abisko östra, enormt kissnödig, förbi Abisko turist, Hej Nuolja! Till sist kom vi till Björklidens station och för första gången slapp vi gå uppför backen till hotellet. Drygt en dagsetapps löpning efter att resan börjat kunde vi checka in på hotell fjället. Så fort har vi aldrig tagit oss till Björkliden tidigare. Skulle det betyda rekordtid även ute på banan?

Kisspaus...

4 kommentarer:

Unknown sa...

Vi ser fram emot att starten ska gå någon gång i BAMM-TRETTIOTRE...

Pälle sa...

Starten kommer i övermorgon och då blir det KARTOR!

Rocker sa...

Lars - tänk på att det här är det närmaste du kommer Bamm 2009!

/Krister

Rocker sa...

Inte för att det är någon panik, men nu kan man faktiskt anmäla sig till Rogaining.