2010-01-01

PÄLLES RIP AV 2009Jahaja då ska även Hedlund försöka sig på en analys av 2009. Klistrar in de tävlingsreferat från Funbeat som varit långa eller ännu längre. Tar med milloppet Run4fun som gick på asfalt bara för att det gick så bra och fort, för att vara mig :-D

Ursviks Ultra stafett str 3 efter Peter och Lasse, före Jonas och Tomas. Gick ut i ledningen och drygade ut. Det kändes bra i början och första halvan gick på 35. Andra halvan blev dock tyngre och gick på 37 min. Formen var väl knappt godkänd men det var rätt jobbigt med all lera. Lasse sprang på imponerande 68 min, Jonas hade 69, jag 72 och Tomas och Peter 73. Vi vann med typ 20 minuter. Skönt att inte behöva springa längre :-)

På mitt 25:e raka Tiomila blev det långa natten (18km) för 9:e gången. Det gick bra fram till varvningen men sen blev det två större bommar. Först gjorde klungan kontrakurs i ett grönområde men jag och Jakob Oma från Söders stannade och vände så det tog väl bara ca 3 min. Tempot sjönk efter det. Nästa och nästnästa kontroll gick bra men vi slarvade bort 5-6 min på den efter och då kom klungan ifatt igen. Tappade minst 10 min mer än jag borde efter varvningen. Orken var riktigt bra men tempot obefintligt (tappade bla en snabb klunga i början). Det var en tråkig bana med hela 35 kontroller. Terrängen var väl både fantastisk och genomusel men annars var det mesta OK. Tappade 20 platser.

Munkastigen Trailrun 44km som enligt GPSn var 42,6 km. Från Rockrunners blev det bara Tomas och jag. Vi höll samma tempo en mil men sen stack han ifrån men jag sprang om när han sket sen sprang han om sen sprang jag om när han bröt. Mitt mål var att inte gå ut för hårt utan att hålla runt 5 min/km. Det gick väl bra i 2 mil men sen skönk tempot till mellan 5-5:30. Jag höll dock hela vägen och trots stumma ben behövde jag aldrig gå eller stanna. Låg 2:a i början men sjönk till som sämst 8:e plats innan jag jobbade mig upp till 6:e plats. Ett roligt lopp som jag säkert kommer tillbaks till.

Run4Fun ett "konferenslopp" på 10 km mellan Aronsborg och Tammsvik. Det var över 200 startande från ca 12-13 konferensanläggningar så det var mycket roligt. Vädret var kanon och banan lite lagom lätt (ca 7 km asfalt och resten grus) och tung med 3-4 stigningar annars rätt platt. Gick ut hårt och fick en lucka vid 1km som sen blev större och större. Vann på 38:12 och Andreas från Patab blev tvåa med 40:06. Kul att vinna men också kul att få till en ganska bra tid!

LAMM i Kintail Scotland, dag 1, klass A, 31 km fågelvägen, bildade Rockrunners V med Jonas, startade 8:45 (samtidigt som lag II med Tomas och Peter) med iritning av banan. De var snabbare med iritningen och kom iväg några min före oss men vi kom ifatt. Var samtidigt vid ettan och tvåan men sen gick vi ifrån då Tomas hade det tungt. Orienteringsmässigt gick det skitbra hela vägen. Jonas hade lite problem med magen på andra halvan men annars gick det bra som f-n även om vi var lite trötta på slutet men det ska man väl vara. Ca 1900 höjdmeter blev det och vi kom sjua av 36 lag

LAMM dag II, jaktstart 06:55, startade en knapp timma efter ledarna. Banan var 23 km fågelvägen och hade ca 1700 höjdmeter. Vi missade ettan med 15 min men sen gick det skitbra. Bra ork och bra orientering gjorde att vi plockade två platser och tappade en. Gick ut som 7:a så vi kom alltså 6:a totalt. På väg till näst sista sprang vi om Emil och Fredrik som gick ut som 5:a. Därmed blev vi bästa svenska lag :-) Var fyra på etappen bara 28 min efter de där bergsässen som vann. Bra fan!

BAMM dag 1. Team Rockrunners V med Pälle och Jonas gjorde en hygglig första dag. Inga större missar men jag var grymt seg hela dagen. Det märktes verkligen att det tränats för lite under sommaren. Höll dock hela vägen utan att gå in i väggen så det blir väl med tvekan godkänt. Placering 8:a 1:41 efter de omöjliga skottarna. Banan var 34,7 km, löpvägen ca 44 km och vi gjorde drygt 2000 höjdmeter.

BAMM dag 2. Vi var för långt efter för jaktstart så det blev gemensam start kl 8. Det var en mycket mycket tung bana med grymma klättringar och mentalt jobbiga spetsiga vinlingar på kontrollerna. Men det var ändå kul med en hel del olika vägval och möjligheter att bomma. Även idag gick det tungt för mig. Hade ingenting gratis utan fick kämpa hela tiden. Jonas var stark som satan och låg nästan hela tiden före. Orkade däremot bra och benen höll hela vägen. På slutet var jag tom riktigt pigg när vi hade kamp om 7-8-9 plats med Krister/Anders och IKSU. Vi spurtade ner K/A men eftersom de slog oss med 2 min igår blev vi efter dom i totalen. Slutade på 7:e plats. Banan var 36,2km, vi sprang ca 45 km och klippte drygt 2500 höjdmeter.

Höstlunken (lång såklart) med Jonas. Vi försökte stå på rätt bra och det tyckte vi nog att vi gjorde. Orienteringen får godkänt men inte inte mer för vi missade lite för mycket för att slå Tomas & Peter. Ett par tre-fyra bommar på 1-3 minuter gör uppemot 10 min på totaltiden. Totalt sett får man ändå säga att det ändå var ett helt OK lopp. Dessutom var det djävligt kul!

Stockholm Rogaining vid Fredrika Bremergymnasiet. Sprang i Team RR IX med Krister och Tor. Det var ett rackarns ruskväder med regn och blåst och väldigt blött i skogen. Vi började söderut och fortsatte sen upp mot Rudan och västerut mot Tornberget, Ormputten och sen norrut mot Ågesta. Första 3 milen gick det bra både med orientering och löpning men från nakenbadet ner i Ågestaskogen missade vi fett i mörkret. Det var riktigt USELT och efter typ 2x15 min letande tvingades vi hoppa över 80-poängaren vid Drevan. På hemväg längs Nynäsvägen snubblade jag på asfaltskanten så illa att jag slog axeln ur led. Den gick inte att få tillbaks i rätt läge så det blev biltransport till TC och skjuts av Jonny till SöS. Axeln rattades i rätt läge av en proffsig doktor och en märklig dag var slut. Utvärdering: 1) Det gick skitbra att springa med Tor och Krister 2) Jag var usel på OL i Ågestamörkret 3) vi hade kommit 5:a om vi kommit till mål och ännu bättre om vi inte varit så dåliga i Ågesta 4) Kroppen funkade bra (dock inte axeln). Revansch 2010!

Sammanfattningen blir att året började i dur och slutade i moll men nu är det dags att vända smilbanden uppåt. Axeln är hel och det är nytt år. Mer och hårdare träning utlovas och det började bra med ett snöpulsningspass runt K-sjöarna. En ny pannlampa (Petzl ultra) är införskaffad (tack alla för presentkortet!) och som Krister skrev är anmälan till BAMM inskickad. Sen låter det där med Ö till Ö jobbigt och jobbigt är ju kul!

MOHAHAHA (smilbanden är långt upp) ROCK ON!

Inga kommentarer: