2011-03-15

RUNEKAKOR

Nu är det slut med köpta Maximkakor och Delicatobollar på långpassen, årets första laddning med Runekakor är nämligen färdigkokt!

Här ligger kakan, redo för uppdelning och paketering.

Och så här fina kabbar blev det när allt var klart. Varje kaka ligger på runt 2000 kalorier och kostar typ 14 öre. (Eller var det 2000 kr för 14 gram?)

Och ett litet tips, om man lindar in kakorna i plastfolie eller lägger varje i en kondom, så kan man svälja alla som man ska ha med sig på Bamm redan kvällen innan loppet. Ger en riktigt lätt ryggsäck!

5 kommentarer:

Pälle sa...

Jag såg Rune på Lidingö Ultra 2008 och tyckte det såg ut som att han hade brödsmulor i mustaschen!

Krister sa...

Brödsmulor? Kaksmulor? Eller kan det ha varit hampa?

Pälle sa...

Jag kom aldrig på hångelavstånd men troligen var det Runekakssmulor. Strongt att baka! En slö rackare (som jag) hade köpt en runekaka:

http://svenskasportprodukter.se/

Eller så är man slö OCH snål och kör ner havregryn, nötter, sirap, socker och grädde rätt ner i en påse och sticker ut på fjället bara rätt av!

Krister sa...

Shake'n bake Pälle, shake'n bake!

Men hemgjorda Runekakor är faktiskt mycket godare än köpta, dom vi fick på Jättelångt var inte direkt goda... Maxim däremot, har i alla fall en del sorter som är ätbara.

Å andra sidan, om man misslyckas med kokningen blir ju även dom hemgjorda oätliga. Antingen stenhårda som cement, eller mjuka som sirap!

Tomas sa...

Beställnig vart gör man det?
Vem anmäler lag till Ursvik Ultra?