2011-04-01

BAMM 2011


Som ni kanske redan har sett på IFK Kirunas hemsida, så överväger man en något radikal lösning för att kunna ta emot det stora antalet lag som anmält sig till Bamm 2011. Start kommer i så fall att förläggas till centrala Kiruna, och enligt A Morell är detta en unik möjlighet att få beträda Kiruna innan hela stan slukas av gruvhålet. Målgång blir som vanligt i Björkliden, den traditionen ruckar man inte på, säger Morell. Däremellen kommer man att förlägga nattlägret, förmodligen vid stranden till Torneträsk och invid E10. "På natten är det lite trafik, ingen risk för störd nattsömn", säger A Morell.

För att inte krångla till det där med orienteringen allt för mycket, har banläggaren Lindholm tänkt sig att inte köra några fler kontroller än just start, nattlägret och mål. "Detta gynnar naturligtvis dom mindre kompassvana lagen" säger A Lindholm, som räknar med att dom flesta lagen kommer att springa längs E10. "Vi ser inga risker med det, utan bara fördelar" säger Lindholm vidare.

En start i Kiruna underlättar enligt A Morell något enormt för klubbens frivilliga, och utan deras arbete är loppet inte möjligt att genomföra. Dessutom har IFK Kiruna inte lyckats komma överens med samebyns företrädare S K Oja om att få utnyttja fjället som tävlingsmark, och Morell tillägger "Vi låter fjället bestämma!".

4 kommentarer:

Daniel W sa...

Jag håller med, låt fjället bestämma.

/Bitter löpare från plats 25 på kölistan

Tomas sa...

Hahaha, apriljävel.

Pälle sa...

Nä ja e n te bitter!

Anders Morell sa...

Synd att banstäckningen läckt ut
Ni lovade ju att hålla tyst