2011-06-16

J - JUNIOR

NÅGRA JUNIORER OCH NÅGRA YNGRE SENIORER TIOMILA 1988
På Wikipedia står det (typ) följande: JUNIOR är en människa som är ung. Ordet är latin och betyder 'yngre'. Motsatsen är senior. En riktigt ung JUNIOR kallas ibland minior. JUNIOR kan avse:

JUNIOR är absolut vedervärdig film med Arnie och Danny de Vito. JUNIOR är hillbillystad i West Virginia in the US of A. JUNIOR var barnprogram i TV4 mellan 1994 och 1996. José Luis Guimarães Sanabio JUNIOR (född 1976) spelade i Malmö iffiff mellan 2006 och 2008. Den JUNIORen bytte klubb lika ofta som en annan byter kallingar. Han representerade, hör och häpna, inte mindre än 16 klubbar på 12 år. Visserligen byter jag kallingar lite oftare men det är fan bra jobbat! Sen har vi Leovegildo Lins da Gama JUNIOR (född 1954) vilken är en klart bättre än JUNIOR än den andra JUNIORen då denne JUNIOR lirade VM 1982 och 1986. Att han dessutom bara bytte kalsonger fyra gånger och representerade tre klubbar under sin 19 år långa karriär (lirade 857 matcher för Flamenco) gör inte saken sämre. Nåja nog om fotboll och skit!

JUNIOR är med på listan eftersom vi alla innerst inne vill vara JUNIORer. Tänk att kunna springa hur fort som helst och aldrig få träningsvärk. Tänk att kunna gå ut och festa längre än till midnatt och inte bli bakis. Tänk att få vara helt oansvarig och ha hur mycket fritid som helst. Visst man kanske inte sprang lika långt på den tiden men det var väl bara för att man inte visste bättre? Nu har vi blivit både SENIORER, OLDBOYS och VETERANER. En sak som är positiv är att vi bommar mycket mindre. Beror det på att vi blivit skickligare? Man kan ju hoppas men jag är rädd att en stor anledning är att vi springer långsammare :-D

Inga kommentarer: