2011-08-02

NAVIGERING II (orientering på sjön 2011)

Herrviken - Nämdö - Mörtö Bunsö - Fjärdlång - inte Utö (överfullt i hamnen) - Rånö - Nynäshamn - Rassavikar - Trosa - Torö - Muskö - Kymmendö - Herrviken
Om man hade simmat, kajakat eller tagit sig den här sträckan för egen maskin på något annat sätt hade det varit ett grymt bra långpass. Nu fick istället båtmotorn jobba i ca 25 landmil eller 140 distansminuter, nautiska mil, sjömil eller vad det nu heter. Utöver navigeringen (det heter orientering på land Mange!) med sjökort och kompass kan man inte säga att det var mycket till träning, i alla fall inte när man ska upp till Björkan.
Teamträning i djungeln på Torö
Fast till skillnad från förra året var ö-löpningarna åtminstone hyggliga. Det blev kutning på Nämdö, Mörtö-Bunsö, Fjärdlång, Rånö, Nynäshamn, Kärringboda naturreservat, Trosa och Torö. Högsta toppen blev de tre utsiktsbergen i Kärringboda (alla över 2 BAMM-kurvor och det högsta över 3) men det bästa passet var såklart Team-I-träningen på Torö. Precis som förra året hade jag tänkt springa mer men det är svårt att få till med fyra båtar, åtta ungar och sju andra bad, mat och "läsk"sugna föräldrar. Nu åkte vi förbi så nära att jag nästan kunde ta på Ornö men ingen vill stanna. För tredje gången ströks det "årliga" besöket på Ornö för att springa Kart-Bosses budkalve-SM-banor från 60-talet. Kartan ligger dock kvar i båten och väntar på nästa tripp!
Kart-Bosses SM-bana på Ornö 1963
Nu är det 17 dagar kvar och passen blir längre, högre och tyngre. Samtliga pass genomförs med stridspackning och satanama voi vittos djävlaranamma! Nu kör vi...

5 kommentarer:

Krister sa...

Äntligen!

Christian sa...

Saaaatan va det tränas nu!!

Pälle sa...

Nåja det var ju inte så många vare sig minuter eller höjdmeter...

Men om man fick räkna båtkörning som orienteringsträning då jävlar skulle jag leda funbeatligan!

Fellrunner sa...

Ska vi navigera nått långpass här på Wermdö innan BAMM? Du behöver ju komma ifatt din teammate i funbeat dagboken!

Pälle sa...

Team X kör teamträning (deep deep deep undercover) på söndag morgon.

Men vi kan väl försöka få till nåt åxå. Jag behöver! En variant kan väl vara att utgå från dig och springa bort mot Skevik, dra några repor i backen och sen snurra runt lite i skogen och sen tillbaks och sen bli trötta?

Vilken dag?