2011-10-12

BAMM 2012

Anmälan till Bamm 2012 har varit öppen i kanske två, tre dagar och det är typ 310 dagar kvar till loppet. Ändå är det allaredan lika många anmälda lag som det var lag som startade år 2005. Märkligt. Och ett tecken på att det inte bara är jag och Pälle som är insnöade/dedikerade. Men roligt. Och kul för arrangören IFK Kiruna också. Återstår att se om tillströmningen av lag kommer att innebära några nya grepp i tävlingen, exempelvis vad gäller start-tider. Eller om man kommer att kunna uppgradera kartorna... Och sammanslagningen med Riksgränsen, kommer detta att innebära något nytt i arrangemanget? Som vanligt vet man dock att det gäller att komma väl förberedd till loppet i augusti, med både långpass och backträning i bagaget (och det oavsett om det blir dimma eller inte).

7 kommentarer:

Tomas sa...

För att jag ska anmäla mig måste arrangören komma med lite nyheter och då främst ny karta och nya obeprövade områden.

Pälle sa...

Fast man får inte glömma att träna på dimma.

Jag ser också gärna ny och bättre karta men det är väl ändå svårt att hitta annat område i Björkliden? Visst kan vi flytta starten eller målet till Riksgränsen eller springa på andra sidan Abisko och så men nog borde vi få kuta upp på Låkkta? Väl...

Krister sa...

Näe, så mycket nya områden är det väl svårt att hitta. Men bättre kartor däremot, skulle ju ge möjlighet att sätta kontrollerna på lite nya ställen. Och nya områden förresten, finns ju dom som åker vasaloppet år efter år, trots att spåren går på samma ställen sedan nån gång 1800-frusit fast.

Dessutom kanske vi i Rockrunners har sprungit Bamm för många gånger för att kunna förvänta oss några radikalt nya områden...

Tomas sa...

Ny karta, bussas iväg som 2006 alt andra sidan träsket kan vara bra!

Lars sa...

Ännu fler deltagare leder nog tyvärr inte till nyheter när det gäller karta, områden eller klurigare kontroller. Arrangörerna får nog lägga all energi på logistiken och omkringfixet för att hålla ihop hela klabbet.

Snart blir det startgrupper och seedningslopp i Hammarbybacken - kanske i anslutning till Manges audition...

Fellrunner sa...

Jag tycker att dom kan skita i pastafrossa och bankett. Lägg krutet på tävlingen försöka hitta några nya delar att springa på. Utöka alla klasser. Det är så många lag att dom kan öppna upp Riksgränsen för boende. Det blir folk på båda ställena så man kan köra egna banketter.
Det blir en första audition i dag ca. kl.1530 i Hammarbybacken.

Pälle sa...

Audition redan idag. Åh fan. Tur att man redan är uttagen!