2011-10-31

HEAVEN OR HELL?

Lördagskvällen tillbringades med i tur och ordning middag på Göteborg (på inte i för Göteborg ligger i Hammarby Sjöstad) sen blev det hård rock med Death Destruction, Vicious Rumours, Amarathe och Hammerfall på Arenan. Den kombinationen bjuder verkligen på saker som kan vara både HEAVEN and HELL!

Göteborg är normalt sett alltid HELL men Restaurang Göteborg var faktiskt HEAVEN. När de fem gubbarna i hårdrockstishörts gled in sa servitören direkt "Hej välkomna, jaha ni har beställt bord, ni ska sitta här, vi skippar rödvinet och beställer fem stora bärs på en gång" Det är fan HEAVEN så det förslår! Att han sen lät bärsen komma utan att fråga och att köttbitarna var möra och goda var inte det mista HELL. Möjligen var notan ett litet hell men det kostar att ligga på topp :D

Vi promenerade upp till Arenan. Att gå genom ett höstigt och blåsigt Hammarby Sjöstad är normalt sett alltid HELL men det var faktiskt rätt skönt att skaka ner mat och dryck. Dessutom promenerade vi längs målspurten från förra årets Rogaining så det var HEAVEN!

Kö in på Arenan? Nej ingenting HEAVEN. Hur var Arenan som Arena då? Nåja lokalen är väl OK för en bit över tusen åskådare. Man ser bra från alla håll och det var ingen pisskö. Däremot var ljudet burkigt och studsade mot väggarna. När det sen serverades folköl i "baren" för det inte så facila priset 39 spänn sög det hårt. Dubbel-HELL för Arenan!

Enligt information på hemsidan skulle det vara två förband. Jag hade hört att Riot utgått och att nåt annat band kommit in. Vad jag inte visste var att man till denna kväll toppat linupen med ett tredje förband. In på ett bananskal åkte hobbygruppen (med medlemmar från Evergrey, Dead by april och Hammerfall) Death Destruction. Deras debutplatta är ju fett bra och fick fem hårda YEAH i betyg av Hedlund. Dessvärre lirade dom först så det missade vi. Idioter till arrangörer, HELL till dom!

Andra förband ut var Vicious Rumors från United States of Americat. Det bästa med deras framträdande var att det stod VR på scen. Jag låtsades att det stod Velvet Revolver men det lät förjävla illa och gitarristen såg inte alls ut som Slash. Helt klart HELL!

Tredje förband var Amaranthe från Göteborg. Med en lineup bestående av trummis, en gitarr och en bas men med hela TRE på sång. På scen stod två sångare och en (snygg) sångerska skulle det kunna vara nåt men nä, nä inte alls. Ena sångaren brölade, den andra var i målbrottet och tjejen var mest snygg. När sen bandet lät som E-types techno dopat med lite mer gitarrer ville man mest spy. HELL!

Hammerfall var däremot så bra som de brukar. Den där Cans är en publikfriare utan dess like och när de öste på i över en timma och fyrtio minuter hanns det med rätt mycket. Efter headbanging, allsång och handklapp värre än på den hetaste fotbollsmatch kunde vi lämna arenan nöjda. HEAVEN!

Om jag räknat rätt blir det 5 HEAVEN och 7 HELL så betyget får väl bli en svag trea för kvällen. Synd att inte Death Destruction lirade senare eller att vi var där tidigare. Men hade vi varit där tidigare hade man ju varit tvungen att dricka en folkis för 39 spänn till... HELL!

Inga kommentarer: