2011-11-01

THE OMM 2011

Tidig upphämtning från Ö-torg kl 05.00 mot Arlanda för flyg till Köpenhamn med byte mot Edinburgh. Allt klaffade fint, Mange hade med sig GPS:en så att hitta till TC med vår Alfa-Romeo Giulietta var inga problem. Vädret var fint och vi hoppades att det skulle så förbli.


Efter registrering och sedvanlig klämma/känna i sportshopen bar det iväg till Killin Hotel några mil bort. Mange packade rekordsnabbt, själv stod jag och funderade på vilket liggunderlag som skulle passa bäst, det från Jula eller det minimala från LAMM, det minimala fick duga! Efter packningen intogs middag, fish&chips på hotellet med en god avnjuten Guinness och sedan nattinatti.

Lördag morgon, spöregn, låg molnbas, precis det som jag inte ville ha! Med starttid 11.11 kom vi iväg bland de sista, racet var igång! Vi kom bra iväg och hittade snabbt vårt eget tempo, jag lite före och Mange höll i kompassen strax bakom, funkade kanon! Efter en kort simtur strax innan 3:an över en bäck tilltog vinden och regnet ännu mer. Långsträckan mellan 4-5:an blev en rejäl utmaning, från att ha sett mkt folk tog vi ett eget vägval in i dimman, det kändes som en evighet och Mange hade svårt att hålla i kompassen pga av nedkylning, fingrar som prinskorvar. Vi gick ändå bra och rätt! Dagens enda bom kom kontrollen efter. Sega och trötta togs sedan de lätta kontrollerna innan målgång.


Positivt var att vi låg 3:a endast några minuter bakom rödluvorna från Halmstad och rejält tid tillgodo på fyrorna. Snabbt upp med tältet i spöregnet, Mange fick lyxa att byta om i tältet medan jag själv fick hålla till i bajamajan. Lite käk, lite slappande och analyserade. Vinden tilltog ännu mer och tältduken höll en vaken från och till under natten samt kylan.

Söndag morgon, inget regn! Starttid 07:37 och jaktstart, kul! Vi var snabbt ifatt rödluvorna och gjorde dem sällskap till ettan. Vid tvåan var vi förbi med två minuter och styrde självsäkra mot trean, en kontroll som vi bara springer förbi typ med 5m och vi fortsätter långt längre ner och tappar 9min, riktigt klantigt! Efter detta bommar vi sedan rejält på 5, 7, 8:an. Vi var helt klart starkare men mkt sämre med kartan så enkelt var det och tappar 19min dag två till rödluvorna som var stabila.


Vi är ändå grymt nöjda över insatsen och jag måste tillägga att B-klassen här på OMM var helt klart i paritet med 70-klassen i Björkan i år, både fysiskt som mentalt. Grymt jobbigt att springa i vätan och den sugande terrängen (klafs, klafs, klafs).
After the “prize ceremony” styrde vi in till SAS Radison i Edinburgh och efterlängtad bastu. Pubrunda och mat i centrala Edinburgh hanns också med innan Boysen slocknade på rum 625. Grymt kul tävling men samtidigt regnigt, lerigt och kallt men det är tydligen precis så OMM skall vara ett helt normalt år.

6 kommentarer:

Lars sa...

Regnigt, lerigt, kallt...man blir riktigt avis.

Grymt bra, kanoners, supert.. jä!

Pälle sa...

Blåsigt, fuktigt, kyligt... man blir riktigt avis.

Svårt vasst, pikadollers, svulstigt.. yes!

Krister sa...

Nederbörd, gyttja, svalt... man blir riktigt avis.

Oerhört fint, mausers, bombastiskt.. oui!

Tomas sa...

Inte som när det blev inställt, nä då får det vara. Det där vädret var ju som en sommardag i motsvarande när jag och Jonas körde. Sluta gnäll!

Bra jobbat ändå, Grattis.

Lars sa...

Vattnigt, dyigt, frysigt... man blir riktigt avis.

Alla tiders, Karl-Gustavs, Pang!.. Si!

tornord sa...

Kul läsning och bra kört!