2012-01-13

PIGTRAINING

Soundtracket till gristräningen heter "PIGS IN HILL" och börjar med Gluecifers eminenta alster HERE COMES THE PIGS som spelades när ornen Pälle svängde in på Bajenbackens parkering. Efter någon minut dök fargalten Mange upp i sin svin-Audi. De satt i Allgrisbilen och kurade tills de såg två lampor som letade sig ner för berget.

Var det möjligen den långe galten Lars och hans sugga Sofia som var ute på en provbestigning? Jo mycket riktigt, de två (något gula) lamporna visade sig vara två långa, smärta grisar i Rockrunnerskläder.

Ornen och Fargalten klev ur och ruskade lite på sig. Alla hälsade på varandra och konverserade lite kring skovalet. Två grisar hade gummidobbar och två hade spikdobbar på klövarna. Vilket var bäst?

Låt två på soundtracket dundrade igång och om det funnits en stereo i slalombacken hade DJ:n spelat WAR PIGS (med Black Sabbath såklart) när teamet stack iväg uppför den första vändan. Vi började med stora uppfarten som var den enda som sprutats med snö. Här funkade skovalen helt lika, det var lika grisigt för alla kan man säga.

Till slut kom vi i alla fall upp och tog samma väg ner. En antydan till skare gjorde det hela något obehagligt då fötterna sjönk ner med ojämna mellanrum. Till slut kom vi ner men vi tog inte samma väg upp igen för vi tog den mellanlånga vägen runt vänster.

Här blev det värre för gummigrisarna. Det var liksom ett steg fram och två steg tillbaka. Ner i snön igen som nu var upptrampad och mer lättsprungen.

Vända tre gick upp i nedfarten längst till höger som var helt snöfri och nästan helt isfri. Men det var brant så låt tre blev MARCH OF THE PIGS med Nine Inch Nails. Det tog en evinnerlig tid och 87 höjdmeter har väl aldrig känts så högt. Fan det är ju inte mer än typ 4 BAMM-höjdkurvor!

Nåja efter lite grymtande så kom vi upp och kastade oss återigen utför i snön som nu började bli ordentligt uppsprungen.

Fjärde vändan gick på vägen allra längst till vänster. Sofia tog en annan väg så låt fyra blir THREE LITTLE PIGS med Green Jelly. Här fick gummigrisen, ornen Pälle, stora problem då det bitvis var ren iskana. Han tog slut till ett desperat tjuvknep och sprang (läs gick) på åkbandet som (tyvärr) var avstängt.

Fargalten och långe galten fick vänta uppe på toppen för att hålla ihop flocken. Det bar av utför på motorvägen i snön. Vända fem tog alla fyra grisarna tillsammans upp i snön så låt fem blir PIGS med Cypress Hill. Gick det inte lite lättare?
Undertecknad kommer inte ihåg för här börjar minnet bli suddigt!

Vi kom i alla fall upp och de två galtarna snackade något om "en rak åtta" när en halvdöd orne nästan kröp över krönet. Pust, stånk och stön men utför gick det lätt. En rak åtta (alltså åtta vändor i Bajenbacken enligt nån sjuk term som jag tror Jonas eller Mange hittat på för länge sen) kändes avlägset.

Den sjätte vändan blev längst till höger redan där nere där skyddsnätet börjar bestämde sig den dåligt tränade ornen
för att det fick räcka med sex, det är ju ändå långt kvar till BAMM! Sista låten på soundtracket blir därför HUNGRY WOLF, EASY PRAY med hårdrocksorkestern ALL PIGS MUST DIE.

Ornen orkade i alla fall upp och ner denna sista runda medan de andra grisade vidare i två(?) vändor till. De kan kanske lämna två(?) låtar som bonusspår här i kommentarerna?

Ornen är i alla fall inte längre en fet julegris då vikten dagen efter stod på 79 kilo. Det är visserligen en bra bit kvar till han är en spädgris men snart så...

Även 6 vändor kändes som ett riktigt bra pass.

På funbeat står det att Pälle vann. Bra fan!

4 kommentarer:

Lars sa...

Va, får inte Grisen Skriker vara med på soundtracket? Nu blir jag sur. Deras "sextifem" borde ju passa oss...

Förresten tror jag Fia vann tillslut. Hon körde nio vändor...

Pälle sa...

Klart dom får! Välj låt bara, 65 blir väl skitbra. Sen ska Mange utse en låt (inte Bolibompa-låten) och självklart får Fia välja en låt hon med!

Men det var jag som vann, glöm inte det!

s-kils sa...

vår julskinka har rymt?

Pälle sa...

Werner und Werner är visserligen rätt roliga men nä musikaliskt räcker det inte. Mer hård rock typ.